Mays konservative får smæk ved lokalvalg efter brexit-kaos

    De britiske vælgere har straffet premierminister Theresa May og Det Konservative Parti hårdt for endnu ikke at have fundet en løsning på brexit.

    Partiet har således fået en stor vælgerlussing ved torsdagens lokalvalg i England. Her skulle der vælges lokalpolitikere til mere end 8000 pladser i bystyrerne rundt om i England.

    Med 40 procent af stemmerne talt op fredag formiddag fra de 259 lokalvalg har Det Konservative Parti mistet over 400 pladser.

    Også oppositionspartiet Labour har fået smæk af vælgerne. Partiet, som Jeremy Corbyn står i spidsen for, har mistet over 50 pladser.

    Resultatet er ildevarslende for de to store partier forud for europaparlamentsvalget. Det afholdes i Storbritannien 23. maj.

    En af de store vindere ved torsdagens lokalvalg er Liberaldemokraterne, der er imod det forestående brexit. Partiet står til at gå stort frem. Det samme gør Det Grønne Parti, der ligeledes anbefalede et nej til brexit i 2016.

    Den konservative partiformand, Brandon Lewis, siger til BBC, at stemmerne indikerer, at vælgerne er “trætte af” den fastlåste brexit-situation.

    – De vil have os til at få det klaret, siger Brandon Lewis.

    /ritzau/