Mindehøjtidelighed for George H.W. Bush indledes i Houston

  En sidste stor mindehøjtidelighed for George H.W. Bush fandt torsdag sted i Houston, Texas, hvor omkring 1200 sørgende var samlet i den protestantiske kirke St. Martin’s Episcopal Church.

  Blandt andre Bushs udenrigsminister James Baker og barnebarnet George P. Bush holdt mindetaler ved ceremonien, som fandt sted efter tre dage med mindehøjtideligheder til ære for USA’s 41. præsident.

  Efter begravelsesgudstjenesten i Houston ledsager familie og nære venner Bushs kiste i et særligt tog, når den transporteres 115 kilometer ud til College Station, hvor han bliver begravet ved en privat højtidelighed.

  Han bliver stedt til hvile ved siden af sin afdøde hustru, Barbara Bush, og deres datter Robin, som døde af leukæmi som treårig i 1953.

  Byen College Station huser den afdøde præsidents bibliotek og museum.

  George H.W. Bush stedes til hvile efter en ceremoni, der blandt andet indebærer en overflyvning med kampfly, der viser ham den sidste ære.

  Amerikanerne sagde et sidste farvel til Bush ved en national mindehøjtidelighed i Washington onsdag.

  I toget, der skal transportere Bushs kiste, er den sjette vogn bygget om og har fået glassider, så sørgende langs sporene kan se den flagomsvøbte kiste.

  Den tidligere præsident døde fredag i en alder af 94 år. Hans kiste blev mandag stillet castrum doloris i kongresbygningen i Washington.

  Sønnen George W. Bush, som var USA’s præsident fra 2001 til 2009, fortalte ved gudstjenesten i Washington anekdoter om sin far, der som 90-årig sprang i faldskærm.

  Sammen med de hundredvis af andre i katedralen placerede den nuværende præsident, Donald Trump, og fire tidligere præsidenter – heriblandt George W. Bush – hånden på hjertet og fulgte kisten med øjnene, da den blev båret ind i den store katedral.

  Den ældre Bush var “den sidste store soldat-statsmand”, sagde historiker Jon Meacham.

  /ritzau/AP