Renault sætter navn på stand-in for bedragerisigtet topchef

    Carlos Ghosn forbliver administrerende direktør og bestyrelsesformand hos den franske bilproducent Renault trods sin anholdelse i Japan og anklager om bedrageri for millioner af dollar.

    Det står klart, efter at Renaults bestyrelse tirsdag aften mødtes til et ekstraordinært møde for at diskutere fremtiden for den udstødte topchef.

    I samme ombæring oplyser bestyrelsen, at den har udpeget bilproducentens øverste driftsleder, Thierry Bollore, til midlertidigt at udfylde pladsen for Carlos Ghosn.

    – Hr. Ghosn, som er midlertidigt uarbejdsdygtig, forbliver formand og administrerende direktør, skriver Renaults bestyrelse i en udtalelse.

    Mens Carlos Ghosn efterforskes i Japan, vil Thierry Bollore have de samme beføjelser som en administrerende direktør til at drive selskabet.

    Den 64-årige fransk-brasilianer blev anholdt i Japan mandag. Ghosn, der betragtes som en af de ledende figurer i den globale bilindustri, mistænkes for at have skjult sine reelle indkomster for at unddrage skat.

    Desuden mistænkes han ifølge Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen for “en lang række signifikante tilfælde af overtrædelser såsom personligt brug af firmaets aktiver”.

    Renaults bestyrelse oplyser efter tirsdagens møde, at beslutningen er blevet truffet med henblik på at kunne “bevare koncernens interesser samt kontinuitet i virksomhedens drift”.

    /ritzau/AP