Venstre profil om Løkke: Jeg bryder mig ikke om hans forhold til penge


    Sådan lyder det fra mangeårigt folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech (V), efter at det er kommet frem, at Venstre har betalt for formand Lars Løkke Rasmussens kone og yngste søns ferierejse til Mallorca til en værdi af 11.000 kroner.

    – Hver gang tror man, at det er sidste gang. Der er nogen i toppen, der prøver at forsvare det. Det er det værste, for det kan ikke forsvares.

    – Forretningsudvalget tager sagen op, det er den højeste myndighed i Venstre. Vi må se, hvad de gør. Jeg har indtryk af, at de sætter hælene i, siger Birthe Rønn Hornbech.

    I et brev til Venstres medlemmer skriver blandt andre Claus Hjort Frederiksen, at det “forventeligt vil fortsætte med spektakulære skriverier om familieferier for partiets regning, hotelomkostninger, skatteunddragelse og så videre.”

    – Det er jo det. Jeg ved ikke, hvad det er. Men man bliver mere og mere nervøs og tænker: “holder det aldrig op?”.

    – Brevet gør tingene værre, for man prøver at forsvare det, og skrive at det er i orden. Men det er ikke i orden i Venstre, det har vi aldrig gjort i foreningerne.

    Halvanden uge efter, at formanden var fratrådt som statsminister i 2011, satte han sig ind i et fly mod Mallorca til strategiseminar, hvor hans kone og parrets yngste søn fulgte efter.

    I de seneste dage har Lars Løkke Rasmussen været udsat for kritik fra Venstre-borgmestre, tidligere V-ministre og lokalformænd i partiet for at have brugt medlemmernes penge på at købe tøj, der skulle bruges i forbindelse med blandt andet valgkampen i 2011.

    Som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, har Lars Løkke Rasmussen i 2012 brugt for omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

    Løkke får blandt andet betalt en tur til Rio de Janeiro sammen med sin datter. Han kalder det en “misforståelse” og tilbagebetaler 27.000 kroner for datterens rejse.

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq