Ransagninger og anholdelser i Se & Hør-sag


    Københavns Vestegns Politi har i dag ransaget hos Aller Media A/S og hos to mistænkte journalister. Der blev samtidig rejst sigtelser mod Aller Media A/S og journalisterne for deres rolle i Se & Hør-sagen om videregivelse af følsomme oplysninger.
    Med retskendelser fra Retten i Glostrup har Københavns Vestegns Politi i dag foretaget ransagninger på fire adresser i Storkøbenhavn.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Det drejer sig om ransagninger hos medievirksomheden Aller Media A/S og hos to journalister, som tidligere var ansat på Se & Hør.

    – Dagens ransagninger drejer sig om at sikre beviser hos mistænkte, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

    Han oplyser, at ransagningerne er sket i et samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi, Rigspolitiets Nationale Cyper Crime Center (NC3) og til dels SKAT.

    LÆS OGSÅ: Så vil jeg bare lige sige noget om Se og HOR-skandalen

    Journalister og medievirksomhed sigtet
    De to journalister, hvoraf den ene er forfatter til bogen, som danner baggrund for sagens start, blev anholdt. De vil blive sigtet, afhørt og løsladt. De er under mistanke for i et større antal tilfælde som ansatte på Se & Hør at have formået en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets – den såkaldte “tys-tys kilde” –  til uberettiget at have skaffet sig adgang til andre personers oplysninger hos IBM og Nets og mod betaling af et større beløb at udlevere de to firmaers forretningshemmeligheder i form af en række offentlig kendte personers kreditkortoplysninger til ansatte på Se & Hør.

    LÆS OGSÅ: Ansat på Riget fortalte Se og Hør hvornår gravide kendte kom til scanning

    Forfatteren til bogen er tidligere afhørt af Københavns Vestegns Politi uden sigtelse men med et sigtets rettigheder.

    I forbindelse med ransagningen hos Aller Media A/S blev der rejst sigtelse mod medievirksomheden som efter politiets opfattelse er den “juridiske person” bag Se & Hør.

    LÆS OGSÅ: Se og Hør skandale: Nu ryger chef på Ekstra Bladet

    De sigtede journalister og Aller Media A/S mistænkes for medvirken til overtrædelse af straffelovens § 263 stk. 3, jfr. stk. 2 og § 299a, jfr. markedsføringslovens § 19, jfr. straffelovens § 23 samt overtrædelse af straffelovens § 299 stk. 2.

    Hvorledes de sigtede stiller sig til sigtelserne, ønsker Bent Isager-Nielsen ikke at kommentere. Han ønsker heller ikke at kommentere medieforlydender om ’tys-tys kildens’ mulige misbrug af andre systemer, men oplyser, at Københavns Vestegns Politi er opmærksom på andre eventuelle kriminelle forhold i sin efterforskning.

    LÆS OGSÅ: Avis: Ugeblad bag ulovlig overvågning af de kongelige

    Ransagning hos forlag
    En fjerde ransagning er i dag foretaget hos udgiveren af den omtalte bog, forlaget Bogkompagniet. Ransagningskendelsen er indhentet i retten efter retsplejelovens bestemmelser om ransagning efter beviser hos ikke-mistænkte – og hverken forlaget eller dets indehaver er mistænkt i sagen.

    – Der venter fortsat en betydelig efterforskning med undersøgelser af materiale, vi har beslaglagt, afhøringer af vidner og mistænkte med videre, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

    Iværksatte selv en undersøgelse
    Efter medieomtale indledte Københavns Vestegns Politi den 28. april en undersøgelse af mistanken om, at Se & Hør fra 2007 til 2012 skulle have modtaget oplysninger om kendte personers dankorttransaktioner fra Nets, det tidligere PBS, for at bladets journalister kunne følge dem.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Efterfølgende modtog politikredsen en række anmeldelser fra enkeltpersoner.

    En 45-årig mand fra Storkøbenhavn – ’tys-tys kilden’ – som mistanken retter sig mod, blev sigtet og afhørt den 6. maj omkring overtrædelser af kapitlet i straffeloven om freds- og ærekrænkelser og afsnittet om formueforbrydelser.