Miniubåd indsættes i jagten på forsvundet fly


    Et australsk skib, der leder efter det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, vil “hurtigst muligt” sende en miniubåd ind i jagten på flyet, der har været væk i over en måned.

    – Ocean Shield (det australske skib, red.) vil afslutte sin søgen efter lydsignaler senere i dag og sende undervandsfartøjet Bluefin-21 af sted hurtigst muligt, siger den australske leder af efterforskningen Angus Houston tidligt mandag morgen dansk tid.

    Flådefartøjet har senest opsnappet lydsignaler, der formentlig stammer fra flyets sorte boks, for seks dage siden.

    – Jeg tror, at det er tid til at gå under vandet, siger efterforskningslederen.

    Han fortæller også, at der er blevet fundet olie i vandet i området af Det Indiske Ocean, hvor der bliver ledt efter passagerflyet MH370.

    Der blev opsamlet omkring to liter olie, der nu skal testes.

    Angus Houston vil ikke lægge sig fast på, hvor olien stammer fra. Men pølen er fundet omkring 5,5 kilometer i vindretningen fra det sted, hvor det seneste signal blev opfanget, siger han.

    Normalt har batteriet i en sort boks en levetid på 30 dage. Det er nu 38 dage siden, at flyet forsvandt med 239 personer om bord fra vej fra Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, til den kinesiske hovedstad, Beijing.

    En miniubåd af typen Bluefin-21 er knap fem meter lang, vejer 750 kilo og kan nå ned i en dybde på 4,5 kilometer under havoverfladen. Det svarer til omtrent den dybde, hvorfra signalerne blev opfanget.

    /ritzau/AFP

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq