52-årig knallertkører påkørte politibil


Arkivfoto

KØGE: Torsdag eftermiddag kl. 13.54 observerede en uniformeret politipatrulje en knallertkører, som de ønskede at lave en rutinemæssig kontrol af. Det endte med buler i politibilen, da knallertkøreren ikke stoppede.

I krydset Ringvejen/Tøxensvej viste patruljen ”Stop politiet” skiltet til knallertføreren, der kiggede på patruljen og vinkede, hvorefter han satte farten op. Patruljen tændte for politibilens udrykningssignaler og overhalede knallerten, der fortsatte frem.

Patruljen parkerede herefter politibilen på tværs af cykelstien, for at afskære knallertens kørsel. Patruljen så i bakspejlet, at knallerten fortsatte på cykelstien i retning mod patruljebilen.

En betjent stod derfor ud af patruljebilen for at tage kontakt til knallertføreren, men knallertkøreren kørte videre frem mod patruljebilen med uændret hastighed og endte med at påkøre patruljebilens bagende på højre side.

Her stoppede han så endelig op, så betjentene kunne snakke med ham.

Føreren af knallerten, en 52 årig mand fra Køge, blev af politiet skønnet påvirket af spiritus, idet han lugtede af alkohol. Han var dog ikke i stand til at medvirke i en alkometertest, og han blev derfor anholdt og taget med til en udtagelse af blodprøve og herefter løsladt.

Føreren kan forvente en bøde for at have forårsaget færdselsuheldet, samt muligt for spirituskørslen hvis resultatet af blodprøven viser for højt indhold af alkohol.