ATK ved vejarbejde: 33 bilister risikerer at miste kørekortet


Arkivfoto

SKÆRING: 160 bilister på 3,5 timer får nu en hilsen fra politiet i e-boksen efter en færdselsindsats i det nordlige Aarhus i går eftermiddag. Indsatsen foregik på Grenåvej i Skæring ved et vejarbejde, hvor der er særligt behov for at sætte farten ned.

På de 3,5 timer, hvor færdselspolitiet var i aktion, kørte 1.124 biler forbi. Og 160 af dem altså så stærkt, at de blev blitzet af politiets ATK-vogn. Politiet vurderer, at de 33 af dem som minimum står til en betinget frakendelse af kørekortet - de blev målt til at køre mindst 70 km/t på en strækning, hvor man kun må køre 50 km/t på grund af vejarbejde.

Den hurtigste bilist blev målt til 93 km/t. Vedkommende kan umiddelbart forvente at få en betinget frakendelse af sit kørekort og en bøde på mindst 9.000 kroner. Da der er vejarbejde på strækningen, er bøden nemlig dobbelt så stor for at køre for stærkt.

- Det er helt uacceptabelt, at så mange ikke overholder hastighedsbegrænsningen. Der er tale om en strækning, hvor der er vejarbejde og derfor ofte personer i nærheden af vejbanen. Så der er en grund til, at man skal sætte farten ned og overholde den hastighed, som skiltene viser, siger politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi.

De 33 bilister kan nu forvente at skulle op til en ny teoriprøve og køreprøve for at beholde kortet. Dumper man én af prøverne, mister man sit kørekort og får det først tilbage, når begge prøver er bestået.

- Fart er den største dræber i trafikken, og selv den mindste hastighedsoverskridelse kan betyde uheld og i værste fald ulykke med dødelig udgang. Jeg vil derfor understrege, at man skal orientere sig i trafikken, holde øje med skiltene og sikre sig, at man ikke kører hurtigere, end man må. Også selvom det skulle være en strækning, man kører på hver dag og kender godt, siger Lars Bisgaard.

Vejarbejdet på Grenåvej forventes at påvirke hastighedsbegrænsningen på strækningen frem til d. 7. september. Normalt må man køre 80 km/t, men på grund af vejarbejdet er hastighedsbegrænsningen sat ned til 50 km/t. Overskrider man den med 30 pct. giver det som udgangspunkt et klip i kørekortet, og overskrider man det med 40 pct. er det minimum en betinget frakendelse. Kører man dobbelt så stærkt, som man må, er det en ubetinget frakendelse af kørekortet.

De 160 sigtelser fordeler sig således:
33 bilister kørte hurtigere end 70 km/t (betinget frakendelse)
43 bilister kørte hurtigere end 65 km/t (klip)
84 bilister kørte hurtige end 50 km/t (bøde)