Endte i bæk: 17-årig forsøgte at stikke af fra politiets knallertjagere


Arkivfoto


Midt- og Vestjyllands Politi gennemførte mandag en målrettet indsats mod ulovlige knallerter på tværs af Skive Kommune.

Det førte til ikke mindre en 58 sager.

Ved Vinderup forsøgte en 17-årig at stikke af fra politiet.

Det gik ikke godt, for han endte kort efter i en nærliggende bæk.

”Det kunne måske være endt med en løftet pegefinger, men nu ender det med en stribe sigtelser”, siger politikommissær Kjeld Nedergaard.

I løbet af eftermiddagen og aftenen standsede og undersøgte betjentene 29 knallerter fra 27 knallertkørere, der resulterede i 58 sigtelser.

Udover flere forskellige færdselsforseelser handler seks sager om manglende forsikring på knallerten, ni sager om forskellige mangler på knallerten, fire sager om manglende hjelm og i 14 tilfælde kunne knallerten køre hurtigere end de tilladte 30 km/t. I alle 14 tilfælde kunne knallerten køre 43 km/t eller mere. En enkelt blev målt til 80 kilometer i timen.

”Vi får mange henvendelser fra borgere i hele politikredsen, der føler sig generet af knallertkørsel”, forklarer Kjeld Nedergaard.

”Almindelig knallertkørsel fra A til B er der ingen der har noget imod, men når man vedvarende kører og gasser op og kører på baghjul med mere, specielt i tættere bebyggede områder, så er det til stor gene for de omkringboende. Det er særligt bekymrende, at der er 14 tilfælde, hvor knallerten bliver målt til at køre 43 km/t eller mere, for det er de slet ikke bygget til”, siger politikommissæren.