Storalarm efter melding om brand i Tisvilde Hegn


TISVILDELEJE: Lørdag aften kl. 19.13 blev der slået alarm om brand i Tisvilde hegn, og alarmopkaldet om røg fra skoven blev taget yderst alvorligt. Forsvaret assisterede med en helikopter i jagten på branden.

Mens ‘Musik i Lejet’ afvikles er der mange mennesker på et lille område, en storbrand i Tisvilde Hegn ville derfor kunne skabe risiko for de mange mennesker – derfor rykkede brandvæsnet ud med alle mand og med assistance fra en af Forsvarets helikoptere.

En anmelder havde observeret en røgsøjle, sort/mørk røg, og det var set i krydset Bækkebrovej – Frederiksværksvej hvortil samtlige brandkøretøjer hurtigt kørte til og mødtes med brandvæsnets indsatsleder.

Røgen var på dette tidspunkt ikke længere synlig, men det betød absolut ikke at der ikke var en brand i gang inde i den knastørre skov, understregede indsatslederen for Frederiksborg Brand & Redning på stedet overfor Kriminalmagasinet Politirapporten.

Brandkøretøjerne blev herefter fordelt til forskellige opgaver, en del blev sendt ind i skoven via brandvejene, mens andre blev sendt rundt omkring området via de almindelige veje – alle med den opgave at finde frem til den brand som havde udløst røgen.

Forsvarets helikopter indsat
Kort efter at brandkøretøjerne var sendt afsted for at lokalisere branden, landede en af Forsvarets Lynx helikoptere på en mark langs frederiksværksvej, og samlede en af brandvæsnets indsatsledere op. Ved at bruge helikopteren kunne man hurtigt afsøge et større område, samt se ned i skovbunden hvor det samme ville være svært til fods eller i køretøjer.

Oppe fra luften blev der opdaget et hus hvor beboerne havde gang i en kuglegrill på terrassen – og ved nærmere undersøgelse viste det sig at den famøse grill ganske rigtigt var arnestedet for den observerede røg som var blevet anmeldt.

Intet ulovligt bag alarmen
Beboerne som havde udløst hele balladen var dog fuldstændigt uskyldige, det fastslår indsatslederen for Frederiksborg Brand & Redning, idet grillen blev benyttet fuldt lovligt og efter reglerne i det udstedte afbrændningsforbud – samtidigt var det helt rigtigt af anmelderen at slå alarm da der blev observeret røg som så ud til at komme inde fra skoven.

Samtlige brandkøretøjer kunne derfor kort efter returnere til de respektive brandstationer, og Forsvarets helikopter fortsætte til andre opgaver.