17.500 Coop-medlemmer kan være udsat for datalæk


Arkivfoto


Coop har oplevet et databrud.

Det betyder, at 17.500 medlemmer af detailhandlens sms-kundeklubber kan have fået lækket deres telefonnummer.

Det oplyser virksomheden i en meddelelse til de berørte medlemmer.

– Det er en lille og meget banal fejl, som blev rettet med det samme. Der er ingen, der har lidt overlast, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør.

Der er dog et ukendt antal kunder, som har fået deres telefonnummer lækket mod deres vilje.

– Der er næppe nogen, der har brugt det til noget som helst, og jeg kan ikke se, hvad man skal bruge det til. Ingen har lidt overlast, siger Jens Juul Nielsen.

En sms nåede at blive sendt til cirka 17.500 medlemmer. Men den blev straks stoppet fra at blive sendt til yderligere, da det via et link i sms’erne var muligt at få adgang til medlemmernes telefonnumre.

Ifølge Coops it-afdeling har nogen uden for Coop set eller endog gemt telefonnumrene, som derved kan være blevet uretmæssigt givet videre til en uvedkommende.

– Vi beder derfor dig, som indehaver af et af disse telefonnumre, om at være ekstra forsigtig i forhold sms’er og anden kommunikation via dit telefonnummer, som du måtte modtage i den nærmeste fremtid, lyder det i meddelelsen.

Fremtidige henvendelser til en kunde kan stamme fra en eller flere personer, som uretmæssigt er kommet i besiddelse af telefonnummeret.

De berørte skal derfor være forsigtig i forhold til at afgive yderligere oplysninger om sig selv.

Coop har anmeldt bruddet på persondatasikkerheden til Datatilsynet, som vil gå ind i sagen efter behov.

/ritzau/