BLITZ: Kørte 167 km/t i en 70-zone


Arkivfoto

BØRKOP: Efter opfordring fra borgere i Børkop-området, valgte Sydøstjyllands Politi natten mellem søndag den 10. og mandag den 11. september at opsætte automatisk trafikkontrol (ATK) på Fredericiavej ved Børkop, også kendt som rute 171. På denne strækning er der skiltet med en hastighedsbegrænsning på 70 km/t.

– Vi havde forud for kontrollen fået oplyst, at nogle bilister tilsidesatte hastighedsgrænsen efter midnat og nærmest kørte ræs på strækningen, fortæller Politiinspektør Morten Anker fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: – Kontrollen var aktiv fra omkring midnat til kl. 6 næste morgen, og her passerede der 200 køretøjer i nordlig retning. Ud af de 200 blev 66 biler blitzet. Hvilket vil sige, at en tredjedel kørte så hurtigt, at det udløste en bøde. Så borgerhenvendelsen var i den grad relevant.

En del af de 66 kan også se frem til klip og frakendelse af kørekortet. Faktisk kan hele 15 bilister se frem til et klip og 5 andre til enten en betinget eller en ubetinget frakendelse.

– Den højeste hastighed, der blev målt på strækningen var 167 km/t, overtrædelsen skete i en varebil og giver naturligvis en ubetinget frakendelse af førerretten. Føreren af varebilen, der udførte arbejdskørsel, henvendte sig efterfølgende ved målebilen, for at høre hvad han var blevet målt til. Han var noget tynget, da han kunne konstatere, at nu røg det vigtige kørekort, der havde givet ham jobbet, siger Politiinspektør Morten Anker, Sydøstjyllands Politi.