Skyderier og fængslinger i bandekonflikt


Lørdag var der et massivt opbud af politi foran byretten i København, hvor en ledende person fra LTF blev varetægtsfænmgslet i 17 dage sigtet for trusler mod en betjent.


Københavns Politi har mandag eftermiddag udsendt en pressemeddelese, som opridser de seneste dages voldsomme udvikling i bandekrigen.

København har været hærget af adskillige skyderier, og flere mennesker er angiveligt blevet tilfældige ofre, når kuglerne har fløjet gennem luften.

Læs hele pressemeddelelsen fra Københavns Politi uredigeret nedenfor:

Fredag d. 11.august kl. 22.07 var der skyderi på Tomsgårdsvej/Birkedommervej. Fra en svensk registreret sort Golf blev der afgivet seks eller flere skud med pistol mod en hvid Hyundai I10. En politipatrulje, som var umiddelbart i nærheden, hørte skuddene og optog forfølgelse af den sorte bil. Forfølgelsen måtte af hensyn til andre trafikanter opgives i Lyngby. Køretøjet blev lidt senere fundet efterladt og er nu i politiets varetægt og underlagt tekniske undersøgelser.

En anden politipatrulje udfandt kort efter den hvide Hyundai et andet sted i visitationsområdet. Bilens bagrude var knust og i højre side af forruden sås et skudhul. Københavns Politi har tidligere truffet personer med banderelationer i netop denne bil.

Efterforskning pågår nu med blandt andet sporsikring.

Fredag d. 11. august 2017 foretog Københavns Politi anholdelse af en mistænkt gerningsmand til flere røverier. Den mistænkte er en 20-årig mand, som  lørdag blev fremstillet i Grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 23 dage. Det er politiets opfattelse, at den varetægtsfængslede er medlem af bandegrupperingen LTF – Loyal to familia. I forbindelse med røveri sket mod samme forurettede henholdsvis den 28. juli 2017 samt den 10. august 2017, blev forurettede med en pistol truet på livet til at udlevere penge og mobiltelefon. Sagen efterforskes fortsat.

Fredag d. 11. august 2017 foretog Københavns politi anholdelse af en ledende person fra LTF, der sigtedes for at have truet en polititjenestemand i forbindelse med en visitation foretaget i visitationszonen. Personen blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 17 dage.

Lørdag d. 12. august kl. 23.32  var der skyderi ved den Røde Plads på Nørrebro. To mænd på henholdsvis 23 og 24 år fra lokalområder opholdt sig ud for Shawarmabaren på den røde plads, hvor de blev skudt, da en af to fuldt maskerede personer på en forbipasserende knallert  afgav et antal skud fra meget kort afstand. Det er politiets klare opfattelse, at de to forurettede ikke er en del af bandekonflikten. Der pågår nu efterforskning med sporsikring.

Søndag d. 13. august fremstillede Københavns Politi en person i grundlovsforhør. Personen var eftersøgt i forbindelse med skyderiet, som skete den 25. juli kl. 18.09 ud for Rovsinggade 13. Personen blev fremstillet for lukkede døre, hvor han indledningsvis blev varetægtsfængslet i 9 dage. Der er navneforbud i sagen.

Søndag d. 13. august kl. 23.07 var der skyderi i Heimdalsgade ud for nummer 28. Flere borgere rettede henvendelse om hændelsen, hvor to personer ifølge vidneforklaringer kom kørende på en knallert forbi en mindre gruppe mænd, der gik på fortovet. Knallerten kom kørende fra Mimersgade og ad Heimdalsgade, og da den var ud for en af mændene i gruppen stoppede knallerten op. Passageren på knallerten sprang af og rettede en pistollignende genstand mod den forurettede, en afrikansk mand på 39 år, og afgav herefter syv eller flere skud. Forurettede er efter politiets vurdering en tilfældig uskyldig mand, som ikke er kendt med banderelationer. Forurettedes tilstand er fortsat kritisk.

Politiet efterforsker nu flere spor i sagen. Blandt andet  blev knallerten senere fundet i nærheden, hvor den var sat i brand, og der vil i dag ske opfølgning overfor en række vidner, der har henvendt sig med oplysninger til sagen.

– Vi ser naturligvis med meget stor alvor på denne helt uacceptable situation, hvor maskerede kriminelle kører forbi helt uskyldige mennesker og skyder dem. Sagerne efterforskes og har første prioritet både i Københavns Politi og hos politiets teknikere. Det er et erklæret mål løbende at få fængslet aktørerne i konflikten. Det billede har vi også set i denne weekend, hvor vi altså har fået fængslet aktører i relation til selve konflikten og for andre kriminelle handlinger. Det drejer sig for os om at få alle de voldsparate væk fra gaderne hurtigst muligt. Samtidigt vil vi fortsætte vores synlige indsats i visitationszonen, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.