Biljagt: Tre unge endte på kirkegården


Arkivfoto


NYKØBING: En bil kørte med en defekt baglygte, og det fik en patrulje til at interessere sig for køretøjet. Bilisten ville dog ikke standse, men satte i en hidsig flugt som endte på kirkegården.

En Audi med tre mænd i alderen 18-20 år forulykkede lørdag klokken 02.32, hvor den ramte en kantsten, røg over en hæk og landede 12-15 m inde på kirkegården ved Gedservej i Nykøbing.

En politipatrulje havde kort forinden set bilen i krydstet ved Brovejen/Vesterkovvej, og da den ene baglygte ikke lyste, besluttede betjentene sig for at standse bilen.

Det var føreren imidlertid ikke indstillet på, og han accelererede væk fra politiet og fortsatte ad Vesterskovvej og Prinsholmvej, hvor han drejede ind på Gedservej med stor fart. Politibilen var nogle hundrede meter bag Audien, da også en anden baglygte forsvandt ud af syne, idet bilen røg ind på kirkegården.

I bilen var der en 18-årig mand fra København, og en anden 18-årig – også fra Nykøbing – løb fra stedet og ind i armene på en anden politipatrulje, der netop var ankommet.

Begge de 18-årige blev anholdt, og kort efter fandt politiet frem til den tredje, en 20-årig mand, der blev anholdt på sin bopæl i Nykøbing. Det er endnu ikke klarlagt, hvem af de tre, der kørte bilen, og derfor er de foreløbig sigtet for spirituskørsel alle tre.