60-årig amok ved færgeleje: Rev bomme ned og forsøgte at påkøre ansat


Arkivfoto


En 60-årig mand er torsdag blevet idømt 40 dages betinget fængsel for blandt andet at have forvoldt forsætlig fare mod en 30-årig kvindelig ansat.

Ved Molslinjens færgeleje på havnen i Aarhus C måtte hun springe op på hans bils kølerhjelm for at undgå påkørsel, da han kørte frem mod hende.

Retten i Aarhus har torsdag afsagt dom i en sag om blandt andet flere overtrædelser af færdselsloven og hærværk, hvor en 60-årig mand blev kendt skyldig i alle de tiltalte forhold og idømt 40 dages fængsel, som blev gjort betinget.

Den 60-årige var ved retten blandt andet tiltalt for at have undladt at efterkomme anvisningerne for færdslen, da han om aftenen den 28. juli 2023 omkring kl. 19.00 ankom til færgelejet ved Molslinjen på Færgevej på havnen i Aarhus og blev informeret om, at han var kommet for sent, hvorfor han blev nægtet adgang til færgen.

Hærværk blev efterfulgt af forsætlig vanvidskørsel

I stedet for at respektere anvisningerne fra personalet rev den 60-årige mand først en bom af, inden han kørte frem for rødt lys og passerede stoplinjen, uagtet at personalet på stedet gav tydeligt tegn til, at han skulle standse.

Efterfølgende ødelagde den 60-årige mand endnu en bom ved færgelejet og begik hærværk på et nærtliggende kontor, hvor han ødelagde tre forskellige computerskærme, som han væltede ned på gulvet.

Hele optrinnet kulminerede, da den 60-årige i høj hastighed kørte frem mod en ansat på stedet, som ellers gav tydelige tegn til, at den nu dømte skulle standse, hvilket han ikke efterkom. Han sænkede farten, og standsede op meget tæt på den ansatte. Herefter blev den ansatte flere gange skubbet med bilen, så hun til sidst måtte hoppe op på bilens kølerhjelm for at undgå yderligere skub.

”Politiet blev hurtigt tilkaldt til stedet, da flere vidner overværede den voldsomme episode. I de efterfølgende dage pågik et større efterforskningsarbejde, som også resulterede i, at tiltaltes bil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation,” siger anklager Casper Petersen.

Den nu dømte mand havde på forhånd erkendt hærværk og overtrædelse af en række færdselslovsbestemmelser, men han nægtede sig skyldig i grov vold eller forsætlig fareforvoldelse og vanvidskørsel.

Køretøj konfiskeret og førerret inddraget

Foruden fængselsstraffen på 40 dages fængsel blev den 60-årige mand også ved Retten i Aarhus idømt en ubetinget frakendelse af førerretten gældende i et år. Hans køretøj, som blev anvendt i forbindelse med episoden, blev ligeledes konfiskeret, hvilket anklagemyndigheden også havde nedlagt påstand om.

”Når folk umiddelbart tænker på vanvidskørsel, er det oftest i forbindelse med høj hastighed eller narkokørsel. Men når man bevidst bruger sin bil til at skubbe og presse et andet menneske, er det bestemt også at betegne som vanvidskørsel,” siger anklager Casper Petersen.

Tiltale blev desuden dømt til at betale en bøde på 2.000 kroner. Han udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen til landsretten.