Mand sigtet for drab på Emilie Meng bliver frivilligt i arrest


  Arkivfoto

  En mand på 32 år, der er sigtet for drab på Emilie Meng og kidnapning af en 13-årig pige, har frivilligt ladet sin varetægtsfængsling forlænge.

  Det bekræfter mandens forsvarer, advokat Karina Skou, over for Ekstra Bladet.

  Dermed bliver der ikke noget retsmøde den 6. juli, som det ellers var planlagt.

  Her stod hans varetægtsfængsling til at udløbe. Man kan maksimalt fængsles for fire uger ad gangen, før en dommer på ny skal vurdere, om der fortsat er grundlag for at frihedsberøve personen.

  Den 32-årige er sigtet for at have bortført, voldtaget og dræbt 17-årige Emilie Meng og efterfølgende at have smidt hendes lig i en sø ved Borup på Midtsjælland.

  Derudover er han sigtet for i november 2022 at have forsøgt at bortføre og voldtage en 15-årig pige ved en efterskole i Sorø og for at have kidnappet og voldtaget en 13-årig pige i april 2023.

  Emilie Meng blev sidst set, da hun gik hjem fra Korsør Station natten til 10. juli 2016.

  Teenageren blev meldt savnet, da hun ikke kom hjem, men politiet var længe om iværksætte de efterforskningsskridt, som man normalt gør i drabssager.

  Politiet har siden erkendt, at der er begået fejl, og indrømmet, at det kan have haft afgørende betydning for, at det ikke tidligere fandt frem til den 32-årige.

  Manden nægter sig skyldig i forbindelse med Emilie Meng-sagen og sagen fra Sorø.

  I sagen om kidnapning af en 13-årig pige erkendte han allerede i grundlovsforhøret i april sig delvist skyldig. Hvad han erkender, og hvad han nægter i den sag, er uvist.

  /ritzau/