Stor-krænker fra Høje-Taastrup: 25 unge piger udsat for ulovlig tvang og andre krænkelser


Arkivfoto


En 31-årig mand blev tirsdag dømt for ulovlig tvang, blufærdighedskrænkelse og uberettiget filmoptagelse af unge piger.

Sagen drejede sig om i alt 25 piger i alderen 10 til 16 år.

Manden havde udgivet sig for at være en yngre dreng.

Ved ulovlig tvang fik han pigerne til at foretage seksuelle handlinger på sig selv, hvilket han i nogle af tilfældene optog og truede med at dele, hvis de ikke sendte ham flere intime billeder.

Samtidig blev manden også dømt for besiddelse af børneporno.

”Pigerne i denne sag troede, at de skrev med en jævnaldrende dreng. I virkeligheden sad der en voksen mand på en anden side af skærmen – og som bevidst forsøgte at lokke eller true dem til udlevere intime billeder”, siger sagens anklager Sofie Venborg Eriksen.

Sagen kom til politiet kendskab, da ordensmagten blev kontaktet af forældrene til en 12-årig pige, der havde været i forbindelse med manden.

På baggrund af efterforskning kunne politiet efterfølgende ransage mandens lejlighed.

I forbindelse med efterforskningen fandt politiet intime videoer med en lang række unge piger.

Sammenholdt med de øvrige spor kunne politiet identificere i alt 25 ofre.

”Sagen belyser, hvor svært det er som ung at færdes sikkert på nettet – derfor er det vigtigt at voksne er opmærksomme på, hvad der foregår på børn og unges telefoner og løbende tager en snak med dem om, hvad de oplever – og gå til myndighederne, hvis sådan noget her sker”, siger Sofie Venborg Eriksen, som samtidig oplyser, at der ny lovgivning på vej på området:

”Fra politisk side er der kommet stort fokus på denne kriminalitetsform – fra den 1. juli indføres der en egentlig grooming-paragraf, der skal være med til at dæmme op for dette problem.

Bestemmelsen kommer til at betyde, at det fremadrettet bliver strafbart allerede at indlede den fase, hvor man forsøger at etablere et tillidsforhold til det barn, som senere skal udsættes for et overgreb.

Manden blev varetægtsfængslet efter dom, og han har taget betænkningstid i forhold til evt. anke.