Pistol i bil: Førte til mellemstation for store mængder kokain og omfattende våbenlager


Foto: Politiet


En række forskellige våben blev i efteråret 2021 fundet i en lejlighed i Ballerup.

Det har nu ført til lange fængselsstraffe for to mænd.

Det er sket mandag ved Retten i Glostrup, hvor de to mænd på 23 og 26 år idømt fængsel i henholdsvis 11 og 9 år.

Retten fandt det bevist, at begge mænd havde besiddet og opbevaret seks pistoler, en revolver, en gas- og signalrevolver, en halvautomatisk riffel samt en maskinpistol i en lejlighed i Ballerup.

Derudover inkluderede våbenlageret to lyddæmpere samt en stor mængde ammunition af forskellige typer og kaliber.

Sagen begyndte da Særlig Efterforskning Øst (nu NSK), på baggrund af efterforskning mod den ene nu dømte mand, i november 2021 stoppede ham i sin bil.

Her fandt politiet en pistol, hvilket førte til anholdelsen af den nu dømte 23-årige.

Straks herefter blev lejligheden med våbenlageret ransaget og de mange skydevåben fundet i blandt andet en sportstaske og et køkkenskab.

Spor i lejligheden kædede desuden våbnene sammen med to personer, der er kendt af politiet, og på den baggrund blev de siden begge idømt ti års fængsel i sagen.

Specialanklager ved NSK, Rasmus von Stamm, siger:

”Sagen her viser, at NSK har stor indsigt i de kriminelles færden og i deres netværk. Så snart muligheden opstod, slog politiet til, og det har nu resulteret i en række lange fængselsdomme samt at 11 farlige skydevåben er taget ud af cirkulation i det kriminelle miljø. Der har været tale om meget alvorlig kriminalitet, og derfor er jeg godt tilfreds med, at retten har udmålt betydelige straffe i sagen.”

De to mænd blev også dømt for at have været i besiddelse af kokain.

Under ransagningen af lejligheden i Ballerup fandt politiet – foruden de mange våben – også spor, der pegede på, at lejligheden havde været brugt til ompakning af større mængder kokain.

På baggrund af blandt andet den emballage, der blev fundet i lejligheden, fandt retten det bevist, at det drejede sig om mindst syv kilo kokain.

Begge dømte har anket rettens afgørelse.