Kriminalitet i Pusher Street fortsætter med at vokse


  Arkivfoto


  Politiet har i weekenden igen anholdt personer for at sælge hash i Pusher Street.

  Det oplyser politiet på Twitter.

  Der er ingen tegn på, at kriminaliteten i Pusher Street er på retur, hvis man ser på antallet af anholdelser.

  875 personer blev i løbet af 11 måneder i 2022 anholdt i området, oplyser politiet ifølge Politiken søndag. Det er flere end i samme periode de foregående fire år.

  En forklaring kan være, at aflønningen for at stå i hashboderne ifølge politiet er blevet dårligere. Det siger Simon Hansen, der er leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, til Politiken.

  – Det er enormt uattraktivt at stå derude, og derfor kommer der en masse nye ind, der ikke aner, hvad det går ud på. Mange af dem kommer ude fra oplandet, og nogle af dem er perifert tilknyttet en kriminel gruppe. Vi har – i gåseøjne – noget lettere ved at fange de her personer, siger Simon Hansen til avisen.

  Udviklingen foregår, mens beboerne på Christiania er ved at tage stilling til, hvordan de skal realisere planen om almene boliger i fristaden.

  Sidste år oplyste politiet til Ritzau, at langt de fleste anholdte i Pusher Street er socialt udsatte og marginaliserede personer. De udnyttes af rocker- og bandegrupperinger til at stå i de boder, hvorfra salget sker.

  En del af dem er gengangere med tidligere domme i bagagen.

  I øvrigt er der generelt sket en forråelse, hvor stridigheder i bandemiljøet til tider forplanter sig til Pusher Street.

  Godt halvdelen af de boder, hvorfra der sælges hash, kan knyttes til forskellige bande- og rockergrupper som Satudarah, Bandidos, Hells Angels og Loyal To Familia, har Berlingske berettet.

  Den anden halvdel drives – ifølge politiets vurdering – af personer bosat på Christiania, skrev Berlingske tidligere på måneden.

  De seneste anholdelser skete lørdag eftermiddag og aften. De tre er henholdsvis 21, 25 og 26 år.

  /ritzau/