Skød uden at ramme nogen: Ung mand sendt 12 år i fængsel for drabsforsøg


Arkivfoto


En 24-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet idømt 12 års fængsel for drabsforsøg.

Drabsforsøget fandt sted ved Jydsk Væddeløbsbane i sommeren 2020.

Her afgav den dømte flere skud mod en anden mand.

Skuddene fra den 24-årige ramte ingen personer, men Retten i Aarhus fandt, at der var tale om drabsforsøg.

Skyderiet skete i forbindelse med en narkohandel, der gik galt.

”Der er tale om en meget alvorlig sag, som der ligger et stort efterforskningsarbejde bag i forhold til at have fået klarlagt hændelsesforløbet i hele sagen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten i dag har været enig med anklagemyndigheden i, at den tiltalte skulle idømmes en hård straf for drabsforsøg i forbindelse med den mislykkede narkohandel”, siger specialanklager Birgitte Ernst, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi ved Retten i Aarhus.

Tiltalt efter særlig paragraf
I forhold til drabsforsøget har det ifølge tiltalen mod den 24-årige mand været en skærpende omstændighed, at skydevåbenet blev anvendt på et offentligt sted, hvorfor der også var rejst tiltale efter straffelovens § 81b, som betyder, at straffen potentielt kan forhøjes med det halve i forhold til normalstraffen for drabsforsøg.

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har været enig med anklagemyndighedens påstand om at skærpe straffen efter den nye strafforhøjelsesbestemmelse,” siger specialanklager Birgitte Ernst.

Retten i Aarhus har hermed sat et foreløbigt punktum i den samlede sag fra Jysk Væddeløbsbane, hvor en 25-årig mand også blev dræbt i forbindelse med den mislykkede narkohandel den 22. juli 2020.

Der er tidligere afsagt flere domme i denne sag.
I december forrige år blev en på daværende tidspunkt 41-årig mand idømt halvandet års fængsel for at have været med til at arrangere den forestående handel med 50 kilo hash til en samlet værdi af 1,8 millioner kroner, der skulle finde sted ved Jydsk Væddeløbsbane. Den 41-årige stod til en fortjeneste på 100.000 kroner for at arrangere handlen.

En 41-årig mand blev i maj 2021 frifundet for at have dræbt en 25-årig mand med skud i forbindelse med den mislykkede hashhandel på grund af nødværge. Denne del af sagen er anket til Vestre Landsret, hvor sagen skal behandles i juni 2023. Sagen begynder den 20. juni ved landsretten og forventes afsluttet i starten af juli.

I juni 2021 blev en 45-årig mand idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for at have været med til at arrangere handlen, der gik galt. Den 45-årige stod også til en fortjeneste på 100.000 kroner for sin medvirken.

Den 24-årige valgte at anke dommen til frifindelse ved landsretten. Han nægter sig skyldig i drabsforsøg.