Dømt for brutalt drab: Vred over mulig affære og hakkede samlever ihjel med køkkenkniv


  Arkivfoto


  En uenig landsret har stadfæstet en dom på 12 års fængsel til Frank Brix Danielsen, der slog sin samlever ihjel ved parrets hjem i Ebeltoft sidste år.

  Det oplyser mandens forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

  Rettens medlemmer var dog splittet i afgørelsen.

  Tre – altså halvdelen af stemmerne – var for at hæve straffen til 13 år, som anklageren procederede for, mens de resterende tre stemmer gik til at fastholde straffen på 12 års fængsel.

  Ved stemmelighed skal udfaldet være det, der er mest fordelagtigt for tiltalte.

  Og dermed fastholdes straffen på 12 år, som også Retten i Randers kom frem til i oktober sidste år.

  Britt Palmgren blev stukket ihjel med en køkkenkniv 22. januar sidste år. 78 knivlæsioner blev der fundet på den 50-årige kvindes ansigt og krop, og hendes hals var delvist skåret over.

  I byretten forklarede den nu dømte, at han mente, at hans samlever havde en affære med en anden mand, og at han derfor følte sig jaloux og ydmyget.

  – Jeg var både vred og ked af det. Det slog klik for mig, forklarede den tiltalte i byretten.

  Han har sammen med den afdøde kvinde drevet en rengøringsvirksomhed. I 2020 droslede han efter eget udsagn ned på arbejdet, fordi han blev ramt af stress.

  Det førte til, at Britt Palmgren ifølge den tiltalte overtog styringen af virksomheden.

  I byretten mente anklagemyndigheden, at drabet skulle takseres til mindst 14 års fængsel. Specialanklager Birgitte Ernst betegnede det dengang som et usædvanligt brutalt drab.

  I landsretten havde anklagemyndigheden en lavere strafpåstand. 13 års fængsel. Det fortæller forsvarer Mette Grith Stage, der selv argumenterede for at fastholde straffen på 12 års fængsel, som er udgangspunktet i drabssager.

  Foruden fængselsstraffen mister Frank Brix Danielsen retten til at arve sin samlever.

  /ritzau/