Fortagsom pusher på 16 år knaldet: Snart vil hundredvis af hashkunder høre fra politiet


Arkivfoto


En 16-årig dreng fra Holstebro er mistænkt for at have solgt hash.

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet drengen og opsøger nu en lang række købere.

Hen over et par måneder har lokalpolitiet i Holstebro overvåget en mobiltelefon, der blev solgt hash fra.

Salget skete med udgangspunkt i boligområdet Trekanten i Holstebro.

Salgstelefonen blev håndteret af flere personer, men primært af en 16-årig dreng.

Politiet har nu sigtet drengen for hashhandelen, de sociale myndigheder er orienteret, og politiet er i gang med at kigge på de flere end to hundrede tilfælde af hashsalg.

Det er ikke kun den 16-årige dreng, Midt- og Vestjyllands Politi har fokus på. Køberne vil også høre fra politiet.

”Vi mener at kunne dokumentere minimum 216 tilfælde af hashkøb via den her telefon, så det er også mange købere, vi skal ud at have fat i. Vi har at gøre med mange forskellige typer af mennesker i alderen 16-50 år, som altså er mødt fysisk op for at handle hash”, fortæller politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Køberne vil inden for den næste måneds tid modtage et opkald og et brev i e-Boks, hvor de bliver indkaldt til afhøring hos politiet.

Det er ikke kun en sigtelse, Midt- og Vestjyllands Politi står klar med til hashkøberne. Allerede i forbindelse med afhøringen vil de sigtede blive tilbudt hjælp.

”Vi vil jo rigtig gerne hjælpe de sigtede godt videre, så de kommer væk fra den kriminelle løbebane med at købe og forbruge euforiserende stoffer. Derfor vil vi tilbyde de her købere at blive kontaktet af en rådgiver fra det lokale rusmiddelcenter. Det er noget, vi i forvejen har rigtig god erfaring med at tilbyde de spiritus- og narkobilister, vi er i kontakt med”, fortæller politikommissær Mette Bundgaard fra forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Sammen med Holstebro Kommune vil forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi nu også kigge nærmere på den 16-årige drengs historik og se på, om der er noget, man i SSP-regi kan lære af denne sag.

”Vi vil altid gerne være endnu bedre i vores forebyggelsesarbejde, og for os er det vigtigt nu at kigge på, hvordan vi i den her sag måske kunne have spottet noget og grebet ind på et tidligere tidspunkt, så vi lærer af det og undgår, at unge mennesker bliver rekrutteret ind i salg af narko”, siger politikommissær Mette Bundgaard.

Også Holstebro Kommune har fokus på vigtigheden af at opfange bekymringer, før problemerne vokser sig store.

”Vi forsøger altid at sætte ind med en relevant og målrettet indsats så tidligt som muligt. Derfor har vi også løbende en tæt dialog med forældre, skoler og politi om det forebyggende arbejde. Det sker blandt andet via den forebyggende indsats fra Ungdomsskolen og de forebyggelsesrådgivere, der er tilknyttet skolerne. Derudover kan der også være behov for at hjælpe forældrene i hjemmet eller være behjælpelige med behandling af rusmiddelproblematikker i vores rusmiddelcenter”, fortæller Helle Støve, der er direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune.

Ud over den 16-årige dreng er en 18-årig mand og to mænd på 20 år også sigtet for at have deltaget i hashsalget. I alt er de fire sigtet for at have solgt minimum 1,2 kilo hash.

Det er forbudt at være i besiddelse af hash uanset mængden, ligesom det er forbudt at købe, sælge, modtage, udlevere og fremstille hash. Det er også forbudt at køre cykel, knallert, bil osv., når man er påvirket af hash.