Drab giver livstid – offer blev jagtet rundt på p-plads


  Arkivfoto


  To mænds jagt på en tredje i Brøndby Strand endte fatalt for godt et år siden. Serdal Bas mistede livet, da han blev indhentet og skudt ned.

  Begge mænd er skyldige i drab, fastslog Retten i Glostrup i midten af januar, og i et retsmøde fredag er der sat punktum med fastsættelse af straffen.

  Kenny Villanueva Jensen, der affyrede skuddene om eftermiddagen 28. december 2021 i Hallingparken, er blevet idømt fængsel på livstid. Hans kammerat, Ali Yildirim, får samme straf.

  Mændene er henholdsvis 26 og 22 år.

  Godt 25 tilhørere fylder retssalen, men en del flere fremmødte får ikke mulighed for at overvære afslutningen på nævningesagen.

  Et drab straffes i udgangspunktet med fængsel i 12 år, men sagen er et eksempel på, at konsekvensen er markant anderledes, når det sker med brug af skydevåben i det offentlige rum.

  Senioranklager Peter Rask havde bedt om fængsel på livstid, og han sammenlignede med dommen i sagen om drabet på radioværten Nedim Yazar. Begge forbrydelser blev begået efter forudgående planlægning, lød det.

  I rettens kendelse om skyld fra midten af januar hed det, at de to dømte målrettet var taget til Brøndby Strand for at lede efter Serdal Bas og for at konfrontere ham.

  Der findes videooptagelser af forløbet.

  – De to indfandt sig i området for at finde Serdal. Han løber bogstaveligt talt for sit liv, da han bliver forfulgt af Kenny og Ali, siger senioranklager Peter Rask.

  – Det varede cirka et minut, før han blev indhentet af Kenny. Han overgiver sig, kan man se. I den forbindelse bliver han likvideret på klos hold.

  Ifølge anklageren var det koldblodigt.

  – Han skyder ham bare ned med tre skud, hvoraf det ene ramte hjertet, siger Peter Rask.

  Offeret blev 22 år.

  Nogen tid forinden var der opstået en strid. Kenny Jensen havde fået tæsk og var blevet tildelt en dummebøde i nattelivet, oplyste Jensens forsvarer, advokat Peter Kragh. Derefter var han og Ali taget til Brøndby Strand.

  Kenny Jensens forsvarer mente, at en straf på mellem 14 og 16 år var passende. Kort inden drabet var Jensen blevet påkørt af nogen med forbindelse til Serdal Bas. Han var derfor i en oprørt sindstilstand.

  Under sagen har Ali Yildirim nægtet sig skyldig. Han stod ikke tæt på, da Kenny Jensen affyrede våbnet mod Serdal Bas, og rollefordelingen var helt forskellig, lød det fra advokat Mai-Brit Storm Thygesen. Hun bad om en kortere straf.

  /ritzau/