Kvinde og to mænd sigtes for at planlægge skuddrab i Aalborg


  Arkivfoto.


  Tre personer er sigtet for at ville dræbe en mand i forbindelse med et skyderi i Aalborg søndag. Og for at have planlagt skyderiet på forhånd.

  Det er kommet frem i grundlovsforhøret i Retten i Aalborg mandag eftermiddag, skriver Nordjyske, der er til stede ved retsmødet.

  De tre – en kvinde på 20 år og to mænd på 18 år – nægter sig alle skyldige. Men hvad de nærmere forklarer, er uvist. Dommeren har besluttet, at retsmødet skal foregå for lukkede døre.

  Tidligt mandag aften oplyser Nordjyllands Politi, at retsmødet er endt med, at dommeren har varetægtsfængslet alle tre i fire uger.

  Offeret for skuddene var en 33-årig mand. Han blev ramt, mens han sad i sin bil på Vesterbro i Aalborg, og skuddene blev angiveligt affyret fra en anden bil.

  Et skud ramte ifølge Nordjyske den 33-åriges ene arm, mens det andet borede sig ind i brystregionen.

  Den 33-årige blev kørt til hospitalet, hvor han tilstand sent søndag blev betegnet som stabil.

  Både de tre unge og offeret skal ifølge Nordjyske have relationer til Hells Angels’ støttegruppe AK 81. Gæld skulle ifølge mediet være motiv til skyderiet.

  Allerede inden retsmøde oplyste Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, at anklagemyndigheden ville anmode om at føre grundlovsforhøret for lukkede døre.

  – Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og vores muligheder for at klarlægge hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen har vi brug for at holde kortene tæt til kroppen, siger vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen fra Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

  Når et grundlovsforhør er for lukkede døre, forhindres offentligheden i at høre nærmere om sagens beviser, eller hvad de sigtede eventuelt forklarer.

  Sigtelsen læses derimod op for åbne døre, ligesom forsvareren kan fortælle, hvordan de mistænkte forholder sig til sigtelsen.

  /ritzau/