Kom og anhold mig: Bankede på ruderne på politistation og viftede med hash


Arkivfoto


Søndag eftermiddag opsøgte en mand politistationen på Banegårdspladsen i Kalundborg.

Han bankede insisterende på politiets vinduer og råbte op.

Betjentene blev nød til at afbryde sagsbehandlingen i andre sager for at tage sig af manden.

Det viste sig at være en 39-årig mand fra Polen med ophold i Danmark.

Han ønskede at blive anholdt, da han frøs.

Da politiet havde vejledt ham om at ringe efter nogen andre, tog han både en mobiltelefon og en pose med en lille klump hash frem.

Besiddelse af hashklumpen medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og en efterfølgende visitation for at afklare, hvorvidt han var i besiddelse af andre ulovlige effekter eller mere narkotika.

I den forbindelse blev manden meget ophidset og truede med at skyde politiet, som dog ikke fandt ham i besiddelse af noget skydevåben hverken i hans tøj eller i en medbragt taske.

Da manden ikke kunne falde til ro, blev han sigtet for trusler mod politiet og efterfølgende frihedsberøvet, idet han ikke skønnedes i stand til at kunne tage vare på sig selv, fordi han tilsyneladende var påvirket af noget.

Efter et lægetilsyn blev den 39-årige anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde, men løsladt sidst på aftenen. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne, efter at hashklumpen var blevet kontrolvejet til 0,1 gram.