Tre mænd idømt fængsel efter biljagt: Bragte fodgængers liv i fare


  Arkivfoto.


  En biljagt var i april sidste år skyld i, at en tilfældig fodgænger kom alvorligt til skade, da han blev ramt af en bil på Nørrebro i København.

  Det fastslår Københavns Byret, der onsdag har afsagt dom i sagen. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  I alt er tre mænd blevet idømt fængselsstraffe på mellem fire måneder og halvandet år.

  Den hårdeste straf har en 28-årig mand fået på halvandet års fængsel, blandt andet for at have bragt andres liv i fare ved hensynsløs kørsel.

  Han er også blevet idømt udvisning af Danmark i seks år.

  Ifølge Ekstra Bladet har den 28-årige mand haft en central rolle i toppen af banden NNV. Han er tidligere dømt for kriminalitet.

  De to biler kom ifølge retten kørende ad Tagensvej i København.

  Den 28-årige jagtede en anden bil i sin Porsche Cayenne, da han mistede herredømmet over sin bil.

  Han påkørte en 23-årig mand, der befandt sig i et fodgængerfelt.

  Ifølge byretten nåede bilen undervejs op på en hastighed på mindst 108 kilometer i timen. Det skete på en strækning, hvor den tilladte hastighed er 50 kilometer i timen.

  Det er tidligere blevet beskrevet, at fodgængeren ved sammenstødet endte med tre brud på ryggen, åbent benbrud og et brækket ribben.

  En læge slog i den forbindelse fast, at den 23-årige var i livsfare.

  Ud over den 28-årige mand, der kørte bilen, sad der to passagerer i bilen. Alle tre flygtede efterfølgende fra stedet til fods uden at hjælpe den tilskadekomne mand.

  Det medførte en fængselsstraf på syv måneders fængsel for den ene af passagererne, en 41-årig mand, og fire måneders fængsel for den anden, en 30-årig mand.

  Både den 41-årige og den 30-årige er desuden blevet dømt for at have afgivet falsk forklaring om, hvem der kørte bilen.

  For eksempel havde den 41-årige forklaret, at det var ham, der kørte bilen.

  Den 28-årige har dog undervejs erkendt, at han førte bilen, skriver Ekstra Bladet, men han har nægtet sig skyldig i vanvidskørsel.

  Han mener heller ikke, at der var tale om en biljagt. I stedet forsøgte han blot at lave en U-vending, som endte med at gå galt.

  Ifølge avisen har alle de tre dømte anket dommen til frifindelse for de dele af anklageskriftet, de ikke har erkendt, eller en formildelse af straffen.

  /ritzau/