Politiet anholder syv mistænkte i sag om rockerdrab


I alt seks mænd og en kvinde er blevet anholdt i forbindelse med sagen om et drab begået mod en 34-årig mand fra rockermiljøet.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev fundet dræbt søndag i Mogenstrup nær Næstved.

Fire af de anholdte er blevet løsladt efter endt afhøring, mens tre fortsat er i politiets varetægt. Det drejer sig om to mænd og en kvinde.

– Vi er tilfredse med, at anholdelserne er sket forholdsvis kort efter drabet, skriver politikredsen i meddelelsen.

– Vi er af den opfattelse, at de tidlige anholdelser virker konsekvente i bandemiljøet, og på samme tid kan det give borgerne tryghed i at vide, at de anholdte personer nu er væk fra gaden.

Tidligere mandag oplyste politiet, at tre personer var blevet anholdt i sagen. Derefter blev en fjerde anholdt. Vedkommende menes at være drabsmanden.

Det er ikke lykkedes Ritzau at få oplyst, hvad de øvrige anholdte er sigtet for.

Hvad motivet til drabet menes at være, er også uvist.

Den ene af de to mænd, der fortsat er i politiets varetægt, vil blive fremstillet mandag aften i grundlovsforhør ved retten i Næstved.

Og tirsdag forventes den mand, der er mistænkt for at stå bag selve drabet, at blive stillet for en dommer i grundlovsforhør. Her vil den mødende anklager begære dørene lukket.

Hvis dommeren efterkommer ønsket, vil offentligheden kunne få indsigt i selve sigtelsen, men ikke få lov at høre den anholdtes forklaring eller få indblik i de mulige beviser eller indicier, som måtte blive fremlagt af anklageren under grundlovsforhøret.

Den dræbte blev fundet død søndag aften i Mogenstrup, og siden har politiet forsøgt at få overblik over, hvad der er gået forud for drabet.

Politiet har oplyst, at den dræbte havde relation til rockermiljøet, men politiet har endnu ikke fortalt om omstændighederne omkring drabet – herunder hvordan manden blev slået ihjel.

/ritzau/