Tiltale: Seriemorder på spil på plejehjem – dræbte med farlig medicin


Arkivfoto. Den tiltalte kvinde er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud.


En kvinde, der har været ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers er tiltalt for drab og flere drabsforsøg.

Ifølge tiltalen har hun dræbt en beboer og forsøgt at dræbe tre andre ved bevidst at have givet dem forkert og farlig medicin.

Det oplyser Østjyllands Politi tirsdag i en pressemeddelelse.

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere i februar og marts påbegyndte politiet en intensiv efterforskning.

Den førte den 14. marts førte til anholdelsen af kvinden, der blev sigtet i sagen.

Siden har hun siddet varetægtsfængslet, og anklagemyndigheden har altså vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale mod kvinden.

”Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden. Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

Skal køre som nævningesag
Ifølge anklageskriftet var det den 26. februar, at den tiltalte under sit arbejde på plejehjemmet gav en ældre beboer et lægemiddel, der endte med at føre til hendes død nogle dage senere. Det var også den 26. februar, at kvinden ifølge tiltalen gav de tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges. De øvrige drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i starten af marts.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, før den har været for retten. Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

Den tiltalte kvinde er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud.