Grønlandsk folketingsmedlem håber på undskyldning fra Pape


Arkivfoto


Aaja Chemnitz (IA), som er en af de to grønlandske medlemmer af Folketinget, håber, at Søren Pape Poulsen (K) vil undskylde for at have kaldt Grønland for Afrika på is.

Det siger hun til B.T.

– Selvfølgelig har vi udfordringer. Det har vi også selv italesat, men jeg synes ikke, man kan lave den sammenligning, siger hun.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen erkendte tidligere fredag over for Ekstra Bladet, at han havde brugt en hård tone omkring Grønland. Men han fortrød ikke meningen med ordene, tilføjede han.

Aaja Chemnitz sagde torsdag i Folketinget under åbningsdebatten, at hun havde hørt, at Søren Pape Poulsen havde kaldt Grønland for Afrika på is fra flere kilder.

Den formulering husker Pape dog ikke at have brugt, siger han til Ekstra Bladet.

– Men jeg vil også være ærlig og sige, at jeg jo er sådan en type, der siger tingene meget direkte og lige ud. Så det kan godt ske, jeg har fået formuleret det, siger han.

Aaja Chemnitz mener, at det er fordomsfuldt, siger hun til B.T. Hun ser det som et problem, at en der kan blive statsminister har et forvrænget billede af Grønland.

Aaja Chemnitz kommer fra Inuit Ataqatigiit, som er søsterparti til SF i Danmark.

Landsstyreformand på Grønland, Múte B. Egede (IA), siger til Ekstra Bladet, at han mener, at Søren Pape Poulsens udtalelse er respektløs.

– Jeg håber ikke, han bliver statsminister med de holdninger, han har til Grønland. Jeg kan ikke se, at et frugtbart samarbejde kan køre, hvis man har den grundholdning, siger han til mediet.

Han mener, at det viser hvilke fordomme Søren Pape Poulsen har om Grønland.

/ritzau/