Narkoaktion i pænt kvarter i Odense: 57-årig mand sigtet for 10 kilo kokain


Efter et internationalt samarbejde mellem politimyndigheder i fem lande er ti mænd blevet anholdt og sigtet for at have indsmuglet over 500 kg kokain fra Holland til Danmark.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har onsdag efter en længerevarende efterforskning foretaget anholdelse af ti mænd i alderen 24 til 62 år. Anholdelserne skete ved en koordineret aktion, hvorefter de ti mænd er blevet sigtet for omfattende international organiseret indsmugling og handel med narkotika samt besiddelse af skydevåben.

Efterforskningen er sket i samarbejde med Nordjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Politi samt politimyndigheder fra Norge, Holland, Tyskland og Montenegro understøttet af Europol og Interpol.

Fem af anholdelserne er foretaget i Danmark, hvor to mænd blev anholdt i Randers, mens de øvrige anholdelser skete i Odense, i Hirtshals og på Djursland.

I Odense var det en 57-årig mand som blev anholdt i Skibhuskvarteret, klods op ad Marienlyst Boldklub hvor den 57-årige mand i følge sigtelsen har håndteret og overdraget 10 kilo kokain til sine medsammensvorne.

Yderligere blev der foretaget anholdelse af en mistænkt i Montenegro, en blev anholdt i Norge, og tre mænd blev anholdt i Holland.

I forlængelse af anholdelserne blev der gennemført ransagninger af adresser i Danmark, Norge, Holland og Montenegro.

I forvejen sidder en fjerde hollandsk statsborger varetægtsfængslet i Tyskland.

NSK sigter de ti mænd for at være involveret i international organiseret smugling af og handel med narkotika. Således sigtes de tre hollandske statsborgere for i 2022 at have indsmuglet over 500 kg kokain og heroin fra Holland til Danmark, hvor det er afsat til flere kriminelle netværk over hele landet, herunder flere af de danskere, som blev anholdt ved aktionen.

Tre af mændene bosiddende i henholdsvis Randers og Hirtshals er desuden sigtet for at have smuglet flere hundrede kg hash og skunk fra Danmark til Norge. De fire hollændere samt den anholdte i Montenegro vil snarest blive begæret udleveret til strafforfølgning i Danmark. Den norske statsborger forventes retsforfulgt i Norge.

”Der er tale om en meget omfattende sag om organiseret indsmugling af meget store mængder hård narkotika til Danmark, hvor det internationale politisamarbejde har spillet en afgørende rolle. Særligt har samarbejdet med politimyndighederne i Montenegro været forbilledligt og viser, at mistænkte for organiseret kriminalitet ikke er uden for dansk politis rækkevidde, selvom man forsøger at skjule sig i lande, hvor vi ikke har direkte samarbejds- og udleveringsaftaler via EU, siger Ledende politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Fire af de mænd, som blev anholdt i Danmark blev fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Randers torsdag, og alle blev varetægtsfængslet. Den femte anholdte i Danmark vil få sigtelsen opretholdt og løslades senere onsdag efter afhøring.

.