Direktører svindlede med kyllingekød og ost for millioner


En lille gruppe direktører har gennem de seneste år været usædvanligt godt kørende. Men efter alt at dømme er det ved at være slut.

Sent tirsdag eftermiddag har Københavns Byret kendt netværket skyldige i at have svindlet med moms og skat for et svimlende millionbeløb.

Dermed giver retten i vidt omfang anklagemyndigheden ret i sin påstand om, at de tiltaltes forretninger langt fra har begrænset sig til gængs handel med kyllingekød og ost.

Derimod har der været tale om en nøje udtænkt momskarrusel, hvor fødevarer er blevet købt og solgt mellem en stribe selskaber uden at blive afregnet korrekt.

– Det er et stort komplot, hvor alle vidste, hvad det drejede sig om, har specialanklager Susanne Bitsch tidligere sagt.

Under sagen har hun påvist, at handlerne med fødevarerne ikke var reelle, fordi de tiltalte kontrollerede alle involverede selskaber. Formålet med transaktionerne var alene at få et uberettiget momsfradrag.

Anklagemyndigheden havde oprindeligt hævdet, at svindlen løb op i 72 millioner kroner. Men helt så højt vil retten ikke gå. Flere af de otte tiltalte frifindes nemlig for en række af anklageskriftets 21 punkter.

To af mændene, der er brødre, har ud over en fængselsstraf udsigt til at få konfiskeret flere biler, herunder en Porsche Cayenne og en Audi A8.

Storebroren på 39 år – sagens hovedtiltalte – risikerer desuden at miste to ejendomme, som han ejer i Dubai. De skal have kostet mere end 11 millioner kroner.

Ud over stemplet som hovedmand i svindelsagen er storebroren også kendt skyldig i besiddelse af to revolvere og en halvautomatisk pistol.

Den 39-årige er i øvrigt tidligere dømt for både røveri og rufferi.

Retssagen fortsætter 7. november. Her skal først anklagemyndigheden og siden forsvarerne overbevise retten om, hvilken straf de tiltalte bør idømmes.

/ritzau/