Obama: Trump ville ikke engang kunne få et job i 7-Eleven


På et vælgermøde tirsdag siger præsident Barack Obama, at Donald Trumps udtalelser om at befamle kvinder ville diskvalificere ham fra selv et job i en døgnkiosk.

– Situationen er den, at fyren siger ting, som ingen vil tolerere, selv hvis han søgte om et job i 7-Eleven, siger præsidenten under et vælgermøde i Greensboro, North Carolina.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fredag offentliggjorde amerikanske medier en 11 år gammel optagelse, hvor den republikanske præsidentkandidat kommer med kommentarer, der er blevet betegnet som sexistiske og nedladende over for kvinder.

Trump forklarer blandt andet i optagelsen, at han kan gøre hvad som helst med kvinder, fordi han er kendt.

– Tage dem i skridtet. Du kan gøre hvad som helst, siger han.

Under den anden tv-debat med sin rival, demokraten Hillary Clinton, søndag sagde Donald Trump, at han er flov over videoen.

Han undskylder sig dog med, at der var tale om “skurvognshumor”.

Præsident Barack Obama kritiserer desuden en række republikanere, som har fordømt Trumps udtalelser, men som ikke har trukket deres støtte til forretningsmanden.

– Faktum er, at du nu har nogle republikanere, som siger: Vi er stærkt uenige, og vi tager afstand fra det her, men vi støtter ham fortsat.

– De mener altså stadig, at han skal være præsident. Det giver ingen mening for mig, siger Obama.

Præsidenten fortæller samtidig, at han aldrig har tvivlet på, at hans egne republikanske modstandere har været hæderlige. Men denne gang, mener han, er det anderledes.

– Trump har hverken personligheden, dømmekraften, kundskaben – eller ønsket om at opnå kundskab – eller ærligheden, som en præsident er nødt til at have, siger han.

Obama tilføjer, at jo tættere amerikanerne kommer på valgdagen 8. november, jo nemmere bliver det at vælge.

Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge NTB.

– Det var tydeligt, selv før vi hørte om hans holdninger til kvinder, siger han.

Tidligere tirsdag sagde talsmand for Det Hvide Hus Josh Earnest, at Trumps kommentarer kunne betegnes som seksuelle overgreb.

/ritzau/