Brandsår afslører ung bilafbrænder i København


Politiet er godt på vej til at opklare en af de seneste bilbrande i København og omegn.

Mandag erkender en 17-årig dreng i et grundlovsforhør for lukkede døre i Dommervagten, at han satte ild til en bil tidligt søndag morgen på Amager.

Men han nægter at have brændt bilen i forening med en anden ukendt gerningsmand, hvilket politiet ellers sigter ham for.

Han er varetægtsfængslet i 17 dage, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi mandag.

Politiet blev ledt på sporet af drengen, fordi han havde brandskader på sine ben.

– Han har simpelthen brændt sig, i forbindelse med at han tænder ilden. Så han har nogle brandskader, som gør, at vi får henvendelser fra mennesker med relation til ham, siger vicepolitiinspektøren.

Senest er fire biler sat i brand i weekenden forskellige steder i København. Teenageren er mistænkt for at sætte ild til en bil på Jorisvej på Amager klokken lidt over seks søndag morgen.

I løbet af de seneste uger er et stort antal biler blevet sat i brand i forskellige dele af København. Også på den københavnske vestegn har brandvæsenet været på overarbejde.

Politiet ved endnu ikke, om der er en konkret sammenhæng mellem bilbrandene. Et fællestræk er, at de sker i aften- og nattetimerne, oplyser Jens Møller Jensen.

Det er også typisk yngre personer, der er set i forbindelse med brandene. Men signalementerne er dog generelt forskellige.

– Vi tror, at der er flere, der står bag bilbrandene. Men hvor mange personer, eller om det er en gruppe, der sætter ild til bilerne, det ved vi endnu ikke. Det skal efterforskes, siger han.

Tilsyneladende er nogle personer i Danmark blevet inspireret af et stort antal brændende køretøjer i flere svenske byer hen over sommeren, har dansk politi tidligere forklaret.

I alt har politiet registreret 83 bilbrande på 49 forskellige steder siden 1. august, oplyser Jens Møller Jensen.

I forvejen sidder en ung mand varetægtsfængslet for at have sat ild til ti biler. Desuden sigtes han for at ville brænde yderligere 23 biler af.

/ritzau/