Efterforskning af hotelbrand må vente flere dage


Hotellet står i lys lue.


En voldsom brand har natten til mandag hærget det historiske Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev i Nordjylland.

Mandag står det klart, at hotellet er brændt ned til grunden. Men tidligst tirsdag regner efterforskerne med at kunne granske brandårsagen nærmere.

Like localeyes.dk på Facebook

Det oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi mandag middag.

– De er stadig i gang med slukningen deroppe. Vi kommer ikke til at lave nogen brandundersøgelser, før man er færdig med at slukke, og hele brandstedet er kølet af. Jeg føler mig ret overbevist om, at vi ikke kommer ind i dag, siger han.

Nordjyllands Politi modtog anmeldelsen om branden klokken 00.48, og cirka klokken 02.30 udviklede flammerne sig så voldsomt, at de brød gennem taget.

Ifølge Frank Olsen er branden formentlig opstået i køkkenet i kælderen. Men hvorvidt noget umiddelbart tyder på en forbrydelse, ønsker han ikke at sige.

– Det skal man være meget forsigtig med at sige noget om. Det er jo netop derfor, at vi laver brandundersøgelse på stedet. Vi må afvente undersøgelserne, siger vicepolitiinspektøren.

De omkring 70 gæster, der befandt sig på Svinkløv Badehotel natten til mandag, blev alle evakueret. Ingen skal være kommet noget til.

Badehotellet, der var en af Danmarks største træbygninger, er opført i 1925 af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter krigen.


KLIK og se mere tv

/ritzau/