Landets fængselsbetjente bruger meget mere end 37 timer om ugen på landets fængselsgange.
Allerede ved udgangen af august har Kriminalforsorgen udbetalt stort set lige så mange penge i overarbejde som i hele 2015, hvor fængselsbetjente hævede 36,4 millioner kroner.
Myndigheden forventer at udbetale knap 50 procent mere i overarbejde i hele 2016 i forhold til sidste år. I alt løber det op i 55 millioner kroner i overarbejde, skønner Kriminalforsorgen.
Det viser tal, som Jyllands-Posten har fået oplyst af Direktoratet for Kriminalforsorgen.
Jørgen Pedersen, kontorchef i Kriminalforsorgen, siger til avisen, at betjentene er nødt til at arbejde mere over, fordi der er personalemangel og øget sygefravær i landets fængsler.
– Man kan jo ikke have, at der ikke er nogle til at passe fangerne. Så hvis vi ikke har tilstrækkeligt personale, må vi besætte pladserne gennem overarbejde, siger han til avisen.
Samtidig udtrykker han til avisen, at han ikke bryder sig om, at betjentene pålægges overarbejdet, da det udgør en arbejdsmiljøbelastning.
Samme holdning har man også i Dansk Fængselsforbund.
– Tallene siger, at vi er for få, at arbejdsgiveren simpelthen ikke sørger for at ansætte det, der skal ske. Det betyder, at der er mellem 80 og 120 fængselsbetjente på overarbejde hver dag, siger formand Kim Østerbye til Ritzau.
Ifølge Kriminalforsorgen har man iværksat en større rekrutteringskampagne i busser, tog og andre steder, der skal ansætte 125 nye folk.
Men i Fængselsforbundet tror man ikke på, at det vil løse problemet.
– Der er ingen tvivl om, at kriminalforsorgen gør, hvad de kan for at rekruttere.
– Problemet er bare, at de 120 man snakker om, det gælder kun dem, der er holdt op inden for det seneste år. Så vil vi måske nå ned på 40-45 millioner i overarbejde, og det er jo stadig et alt for højt tal, siger Kim Østerbye.
/ritzau/