Syv biler er brændt i hovedstadsområdet

Endnu engang er biler i eller i nærheden af København brudt i brand.

Således brændte to biler ud fredag aften i Herlev og Hvidovre. Det oplyste Københavns Vestegns Politi kort efter midnat.

Her tv-optagelser fra Hvidovre, hvor en BMW brændte på Søvangsvej..

Klokken 21.38 gik det ud over en Ford-varebil på Stationsalleen i Herlev.

– Det er på nuværende tidspunkt ikke til at sige, om det er en påsat brand, eller om der er tale om en kortslutning, sagde vagtchef Thomas Christensen natten til lørdag.

Halvanden time senere – klokken 23.08 – var turen kommet til en BMW Cabriolet, der holdt på Søvangsvej i Hvidovre.

– Vi ved heller ikke, om den brand er påsat eller ej. Der er ikke set nogle personer omkring bilen, da det skete, sagde Thomas Christensen.

Ved 23.30-tiden var der ifølge TV2 meldinger om endnu en bilbrand – i dette tilfælde på Dannevirkegade på Vesterbro.

Og omkring klokken 01 var der ild i en bil på Gransagergade på Nørrebro.

En time senere var tre biler brudt i brand i Gentofte nord for København.

– Vi var i nat ude ude sammen med brandvæsenet for at slukke bilbrandene. Der var ild i alle tre biler, da vi kom frem, siger vagtchef Anders Schött fra Nordsjællands Politi til TV2 lørdag morgen.

I løbet af de seneste uger er et stort antal biler blevet sat i brand i forskellige dele af København og på den københavnske Vestegn.

Ifølge vagtchef Thomas Christensen fra Københavns Vestegns Politi er det dog for tidligt at sige noget om, hvorvidt brandene i Herlev og Hvidovre har tilknytning til nogle af de andre brande i området.

– Nok ligger både Herlev og Hvidovre på Vestegnen, men det er ikke sådan, at man lige hopper fra det ene sted til det andet, siger han.

– Samtidig er det ikke den samme fremgangsmåde, hvor en hel række af biler, der står parkeret tæt op af hinanden, ryger på stribe, tilføjer han.

Dansk politi har tidligere forklaret, at nogle personer i Danmark tilsyneladende er blevet inspireret af et stort antal brændende køretøjer i flere svenske byer hen over sommeren.

/ritzau/