Politiet fulgte live med i sexfælde med mindreårig pige


Otte mænd skrev i januar på nettet med en 14-årig pige, som de troede ville have sex. Det viste sig dog, at der bag det unge alias gemte sig fire voksne mænd, der hellere ville have penge.

Mens der blev udvekslet sms-beskeder, fulgte politiet live med i korrespondancen.

Det fortæller anklager Rune Sorvad Rydik i Retten i Glostrup onsdag, hvor fire mænd i alderen 19 til 28 år er tiltalt for afpresning og forsøg på afpresning.

LÆS OGSÅ: Hjemmerøvere brugte bøssedating til at finde deres ofre
I retten læser han flere beskeder højt fra korrespondancen. Den er forgået mellem en telefon, der omtales som gerningstelefonen, og en af de mænd, der angiveligt ville have sex med barnet.

– “Er du til anal”, spurgte manden. Dertil svarede personen, der havde gerningstelefonen, at vedkommende kun er 14 år, siger anklageren og fortsætter:

– Manden svarede, “okay, hvor kan vi mødes?”

I retten oplyser de tiltaltes forsvarere, at de alle nægter sig skyldige i afpresning og forsøg på afpresning.

De fire er anklaget for at true tre af deres ofre med, at de ville blive skåret i småstykker i en skov eller blive meldt til politiet og få lagt nøgenbilleder ud på nettet, hvis ikke de betalte de formodede gerningsmænd.

Fem andre mænd er ifølge anklagemyndigheden blevet forsøgt afpresset, efter de havde chattet med den fiktive mindreårige pige online og på sms.

/ritzau/