Tre unge mænd tiltalt for to drabsforsøg og våbenbesiddelse


Optagelser fra gerningsstedet på Herning Sygehus, marts 2021


Fund af fuldautomatisk skydevåben i lejlighed i Silkeborg førte til sigtelse for to drabsforsøg.

Den 8. maj sidste år fandt Midt- og Vestjyllands Politi et fuldautomatisk skydevåben i en lejlighed i Silkeborg, hvorefter to personer blev varetægtsfængslet.

Efterfølgende er de to samt en tredje person også blevet sigtet for et drabsforsøg begået den 3. marts 2021.

I morgen, torsdag den 12. maj 2022, starter retssagen mod dem ved retten i Herning.

Ved retten i Herning skal et nævningeting over en måneds tid tage stilling til, om tre unge mænd skal kendes skyldige i drabsforsøg og våbenbesiddelse.

Politiet har rejst tiltalte for i alt ni forskellige forhold.

Et af hovedforholdene omhandler et drabsforsøg begået den 3. marts 2021, hvor de tre unge mænd i alderen 26, 21 og 20 år er tiltalt for forsøg på manddrab ved i forening at have slået, sparket og stukket en mand med kniv flere gange foran akutmodtagelsen på Herning Sygehus.

Det lykkedes den forurettede mand at vriste sig fri og løbe ind på sygehuset, men anklagemyndigheden har i sin tiltale vurderet, at der var tale om et drabsforsøg.

Den 26-årige og den 20-årige mand blev anholdt den 8. maj i forbindelse med fundet af det fuldautomatiske våben, som mændene efter politiets opfattelse havde besiddet i en lejlighed i Silkeborg.

De to er ligeledes tiltalt for et andet forhold af forsøg på manddrab, da det er anklagemyndighedens vurdering, at det fuldautomatiske våben skulle bruges til at slå en navngiven person ihjel med.

Under et retsmøde den 14. juli blev to transportbetjente overfaldet verbalt af den 20-årige, hvorfor han også ved den kommende nævningesag er tiltalt for fornærmelig tiltale. Han er derudover også tiltalt for at have været i besiddelse af en mindre mængde skunk og for et andet forhold af overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af en ulovlig machete.

Den 21-årige blev anholdt i september sidste år.

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om fængselsstraf til alle tre mænd.