Kvinde anholdt efter brandattentat mod Rådhus


  Nordsjællands Politi har anholdt en kvinde og eftersøger en identificeret mand i forbindelse med et brandattentat mod Helsingør Rådhus mandag eftermiddag, oplyser vagtchef David Eckert.

  Det er politiets efterforskning, som har ført dem på sporet af de to personer, som mistænkes for at stå bag brandstiftelsen på rådhuset, som ifølge David Eckert er i den grove ende.

  – Når man sæter ild til et sted, og man ved, at der er mennesker derinde, så er det naturligvis meget, meget alvorligt, siger David Eckert.

  På rådhuset var medlemmerne af kommunalbestyrelsen samlet til byrådsmøde, da angrebet skete. Ifølge David Eckert var de to gerningsmænd dog næppe klar over, at der var et byrådsmøde netop i dag.

  – Motivet er angiveligt en uoverensstemmelse mellem de to og forvaltningen i kommunen, siger vagtchefen.

  De to gerningsmænd medbragte en sportstaske, som var fyldt med brandbar væske. Ifølge vagtchefen var der tale om 10 flasker husholdningssprit.

  – Det er de her lyseblå flasker med gule låg, fortæller han.

  Borgmester Benedikte Kiær, som var til stede ved byrådsmødet har fortalt til Ritzau, hvordan det tydeligt bar præg af den brandbare væske efter angrebet.

  – Der stinker som en kemikaliefabrik på rådhuset nu, så der har virkelig været noget, der kunne tage fat, i den taske, lød det fra Benedikte Kiær et par timer efter episoden.

  Ilden nåede ikke at brede sig fra tasken til bygning, for en rådhusbetjent, som befandt sig i nærheden formåede at få tasken smidt uden for og slukket ilden med en brandslukker.

  – Det var meget heroisk. Han skal have et kæmpe skulderklap. Han har reddet vores rådhus, lyder det fra Benedikte Kiær.

  Hos Nordsjællands Politi fortæller David Eckert, at man mandag aften fortsat er til stede på rådhuset. Han fortæller desuden, at han forventer, at den eftersøgte mand vil blive anholdt snarest.

  /ritzau/