Tiltale: Dna afslører voldtægtsmand efter halvandet år


Flere kvinder blev krænket af en eller flere mænd på de Københavnske gader i efteråret 2015.

En mand blev anholdt i forbindelse med sagen, men det viste sig imidlertid ikke at være ham. Inden politiet løsladte manden, tog de alligevel en dna-prøve fra ham.

En dna-prøve, der viste sig at passe med dna-spor fundet i forbindelse med en grov voldtægtssag fra 2014.

Den 44-årige mand er nu tiltalt for voldtægt af en 26-årig kvinde om natten mellem 7. og 8. juni 2014.

Den nat blev kvinden antastet af en mand, der trak hende ind i en ukendt baggård i området ved Jagtvej, Rådmandsgade og Tagensvej på Nørrebro.

Ifølge anklageskriftet ventede flere mænd inde i gården. Den tiltalte og mindst en anden gerningsmand voldtog på skift den dengang 24-årige kvinde, imens hendes arme var fastholdt, fremgår det af anklageskriftet.

Under voldtægten skal hun også være blevet slået i hovedet med en øldåse.

Og det var ikke den eneste gang, at den 44-årige mand ifølge anklageskriftet så sig fristet til at forgribe sig på en fremmed.

Over et år efter at den tiltalte angiveligt skulle have begået voldtægten, kyssede og krammede han ifølge anklagen en anden 26-årig kvinde på Falkoner Allé på Frederiksberg.

En kvinde, som han ikke kendte forinden.

Den 44-årige mand er i alt tiltalt for to forhold mod de to fremmede kvinder. Kvinden på Nørrebro er han tiltalt for at voldtage, og kvinden på Frederiksberg er han tiltalt for at blufærdighedskrænke.

Retssagen mod ham starter 18. august ved Københavns Byret.

Manden er den eneste, der er tiltalt for voldtægten, selv om det i anklageskriftet er nævnt, at der angiveligt var flere gerningsmænd bag.

– Der har ikke været andre sigtede i sagen. Vi ved ikke, hvem de andre er, siger anklager Mette Maria Lorentzen fra Københavns Politi.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling siden 15. december 2015. I et grundlovsforhør nægtede han sig dengang skyldig.

Anklagemyndigheden kræver, at han dømmes til behandling på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, samt at han bliver udvist af Danmark med indrejseforbud.

Manden kommer oprindeligt fra Kosovo, oplyser anklager Mette Maria Lorentzen. Det vides ikke, hvor længe han har boet i Danmark.

/ritzau/