SF klar til at lade Rigsrevisionen granske Dong-salg


Avedøreværket. Foto: DONG Energy A/S.


Når Statsrevisorerne mødes tirsdag eftermiddag, skal de diskutere, om Rigsrevisionen skal undersøge statens delvise salg af Dong Energy.

Her vil Socialdemokraternes statsrevisor, Lennart-Damsbo-Andersen, argumentere for at få iværksat en undersøgelse af det omdiskuterede salg.

Statsrevisorformand Peder Larsen (SF) kan ifølge Information ikke se nogen grund til at sætte en revisionsundersøgelse i søen. Men det kan hans partifæller på Christiansborg.

– Jeg vil ikke diktere, hvad Statsrevisorerne skal beslutte, men SF vil ikke stille sig i vejen for, at Rigsrevisionen undersøger salget af Dong, siger finansordfører Lisbeth Bech Poulsen til Ritzau.

– Vi har brug for at få sat en streg under, hvorvidt prissætningen var korrekt, og hvordan udformningen af salget var.

Det delvise salg af Dong Energy i 2014 skabte så meget splid internt i SF, at partiet endte med at træde ud af regeringen – samtidig med, at partiet stemte for salget.

– I forhold til hvor meget den sag har betydet for dansk politik og alle de spørgsmålstegn, der har været rejst, så kunne det være godt at få det undersøgt til bunds, siger Lisbeth Bech Poulsen på den baggrund.

Siden staten solgte ud af sin ejerandel af Dong, er selskabet blevet børsnoteret og værdien mere end fordoblet.

Spørgsmål: Hvilke spørgsmål omkring salget savner du svar på?

– Det er ikke så meget, hvad jeg savner svar på. Det handler mere om, at vi har brug for at få afsluttet den sag, som har fyldt så meget, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Til Information udtaler Peder Larsen, at han mener at have “mere indsigt end de fleste SF’ere” hvad angår Dong-sagen.

Peder Larsen er “en mand med indsigt i rigtig mange ting, også Dong-sagen”, lyder svaret fra Lisbeth Bech Poulsen:

– Men det er stadig uklart for den brede befolkning, hvad der skete, og om prissætningen var korrekt. For at få afklaret det én gang for alle – for historiens skyld og for fremtidige lignende situationer – vil det være fint at få klarhed.

/ritzau/