Guide til at gøre dit hus klar til foråret


Dette indhold er sponsoreret


Vinterens mørke timer er ved at være ovre, og det er tid til at gøre dit hus klar til forårets ankomst. Nu bliver temperaturerne højere og dagene lysere, hvilket indbyder til flere timer udenfor i haven eller på terrassen. Efter en lang periode med regn, sne og kulde skal der gøres noget ved omstændighederne ude i det fri. Denne artikel vil give dig en guide til at gøre din bolig klar til hyggelige stunder uden for dit hus nærmere sagt din indkørsel, have og terrasse.

Gør indkørslen klar
Når bladene og sneen ikke skjuler din indkørsel, så er det på tide at gøre den præsentabel igen. Hvis du har en flisebelagt indkørsel, kan du med fordel bestille en professionel fliserens. En fliserensning gør ikke blot din indkørsel fri fra snavs og ukrudt, men det får også dit hus til at lysne mere op. Hvis du har en højtryksrenser, så kan du give dig i kraft med et prøve selv, men professionelle fliserensere er ofte den bedste vej at gå, da de er eksperter inden for området. Er din indkørsel belagt med grus i stedet for fliser, så er det tid til at rive en gang i det for at løsne stenene og fange det værste ukrudt. Indkørslen er et godt sted at starte, når du skal gøre dit hus forårsklar, da det giver det første indtryk af huset.

Skab god stemning på terrassen
Med varmere temperature får man naturligvis lyst til at bruge mere tid udenfor, og det kunne være at nyde en kop kaffe eller te på terrassen. Hvis din terrasse er belagt med fliser, så kan en kost og en omgang fejning gøre en stor forskel, men hvis den er meget snavset vil en fliserensning være det bedste. Er din terrasse lavet af træ, så vær opmærksom på at der kan være grønne plamager af alger, hvilket kræver en omgang algefjerner. Til foråret er det oplagt at plante krukker på terrassen med forårsblomster, som kan pynte området op og give en hyggelig stemning.

Havens bede
Hvis du er til blomster på terrassen, så har du sikkert også blomsterbede i din have. Hvis vinteren har taget livet af dine blomster fra sidste år, så er starten af foråret tiden til at lægge nye blomsterfrø eller blomsterløg ud, så de kan nå at skyde, når vejret bliver endnu bedre. Det handler om at sortere i, hvad der stadig kan gro, og hvad der skal udskiftes med nye planter og blomster.