Kong Vinter viste tænder: Tæt sne i Nordsjælland

Mandag formiddag viste Kong Vinter, at han endnu ikke har sluppet taget i 2016. Der faldt pludselig tæt sne i Holte i Nordsjælland.

Mandag omkring middag begyndte det pludselig at sne i Holte i Nordsjælland. Sneen faldt tæt, men det var dog kortvarigt indtil forårssolen tittede frem igen og forvandlede sneen til regn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Vejrmæssigt bliver der heller ikke noget at råbe hurra for de næste fem dage. Snarere forbandelser over, at handsker og tørklæder fortsat skal luftes.

Det kølige vejr har fået godt fat i kravetøjet på Danmark, og for mange kan det nok ikke gå hurtigt nok med at få lagt april bag sig og komme ind i maj, der traditionelt har det med at byde på perioder med decideret sommeragtigt vejr.

Varmegraderne sniger sig måske op omkring de ti torsdag og fredag, mens de først på ugen vil svinge mellem beskedne fire og otte grader.

Lægges hertil jævnlige regnbyger ugen igennem samt soldækkende skyer, så presser længslen efter varmere himmelstrøg sig på.

Årsagen til de tænderklaprende forhold skal findes i den nordlige del af Atlanterhavet. Et højtryk mellem Island og Grønland bliver ved med at skubbe kolde luftstrømme ned mod Danmark og omegn ifølge Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved DMI.

– Man skal faktisk helt ned til det sydlige Tyskland for at finde noget forårsvarme i øjeblikket, siger hun.

– Herhjemme kommer vi ikke højere end cirka ti grader, og det bliver først op til weekenden. De tre første dage får vi ustadigt vejr.

Natten til mandag har der været snebyger visse steder, og det kan godt gentage sig natten til tirsdag. Mest sandsynligt i den sydvestlige del af Jylland, siger Trine Pedersen.

Vådt bliver det også de næste fem dage, hvor solstråler kun sporadisk vil trænge igennem.

– Bornholm er der nok der, hvor der kommer mest sol, siger Trine Pedersen.

Bevæger man sig ud i trafikken, er det godt at have risikoen for glatte veje i baghovedet.

Flere nætter og i de tidlige morgentimer vil temperaturen ryge ned omkring frysepunktet.

Så alt i alt venter en halvtrist uge.

– Det er selvfølgelig ikke usædvanligt med kulde i april. Det kan sagtens forekomme. Men det her bliver nok en af de mere kølige afslutninger, konstaterer hun.

/ritzau/