Lig fundet af pokémon-jæger er eftersøgt kriminel


Den 41-årige mand er tidligere dømt for drabsforsøg og for vold med døden til følge.


Politiet har nu identificeret det lig, der tirsdag aften i sidste uge blev fundet af en person på jagt efter såkaldte pokémon-væsner med sin telefon.

Der er tale om en 41-årig mand, der har været forsvundet siden maj i år, og som har en kriminel baggrund med flere domme bag sig.

Det oplyser Andreas Bruun, der er politikommissær ved Fyns Politi.

– Der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der ligger en forbrydelse bag hans død, og mere kan jeg ikke sige om det, lyder det fra Andreas Bruun.

Den 41-årige mand er tidligere dømt for drabsforsøg og for vold med døden til følge.

Han har været eftersøgt siden 11. maj i år, og meget tyder på, at han har været død et stykke tid. Politiet oplyser således, at hans lig er medtaget af vind og vejr.

Liget blev fundet i en afvandingskanal på Lodsvej, som løber langs med Odense Kanal nord for Stige. Personen, der fandt liget, spillede det verdensberømte Pokémonspil, som går ud på at fange virtuelle væsner med sin telefon.

Spillet har fået folk til at færdes steder, hvor der normalt ikke kommer særlig mange mennesker. Og det er altså også årsagen til, at liget af den 41-årige nu er fundet.

Det er ikke første gang, at en bruger af Pokémonspillet finder afdøde personer.

Også i Wyoming USA har en Pokémon-jæger under sin søgen efter pokémoner fundet et lig af en mand, der var druknet i en flod.

Ligesom liget i Odense lå liget i floden i Wyoming i et område, som normalt er svært fremkommeligt, og hvor folk sjældent færdes.

/ritzau/