Sydøstjyllands Politi kom tirsdag morgen galt afsted med et forsøg på et humoristisk tweet, som fik hård kritik af flere brugere på det sociale medie Twitter.
Opslaget kunne forstås som om, at det var afsenderens skyld, hvis man sender et privat billede eller lignende til en anden person, og billedet så ender steder, som afsenderen ikke ønsker.
Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre– Får du sendt flotte fotos frem til en du har kær, så tænk dig om, hvis de ikke tåler at ses af en hel hær, lød tweetet.
Det fik blandt andet den 25-årige feminist og debattør Emma Holten til at reagere.
– Det er en joke, jeg ville forvente fra en 14-årig, men ikke fra de mennesker, der skal beskytte mig, siger hun til Ritzau, og kalder opslaget for “bizart”.
Emma Holten fik selv spredt nøgenbilleder af sig selv på nettet i 2011 mod sin vilje, og hun mener, at politiet med tweetet gør offeret til den skyldige.
– Det er meget underligt, at politiet i stedet for at opfordre danskerne til ikke at begå kriminalitet, opfordrer de almindelige danske borgere til, at de ikke skal forvente, at de ikke bliver udsat for kriminalitet, siger hun.
– Det svarer til at sige, at man ikke skal købe et fladskærms-tv, hvis man ikke vil have det stjålet.
Kim Fischer, som er chefkonsulent med speciale i offentlig kommunikation i kommunikationsfirmaet Lead, er enig i, at det er en ommer fra politiets side.
– Jeg kan godt se, at den måde dette tweet er formuleret på er uheldig, for det sår tvivl om, hvem der er skyld i hvad, og det kan nemt misforstås, siger han.
Hos Sydøstjyllands Politi har man senere tirsdag valgt at beklage det uheldige tweet, og man erkender, at tweetet var en fejl.
– Vi må bare sige, at det var ikke godt nok, og vi har sendt et tweet ud, hvor vi beklager. Det var ment godt, men det var bare en træls måde, tweetet kom ud over rampen på, siger Steen Edeling, som er politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.
– Lige så vel som at vi kommunikerer, at folk skal bruge styrthjelm, så er det ikke ensbetydende med, at vi synes det er deres egen skyld, hvis de bliver kørt ned. Selvfølgelig er det ikke det, og det beklager vi.
Politiinspektøren fortæller dog, at man stadig vil benytte sig af de sociale medier som man gør i dag, men at man for eftertiden vil tænke sig bedre om.
/ritzau/