Pokémon-jægere beskæftiger politiet landet over

Det er blevet populært at fange pokémoner med sin telefon. Faktisk er det så populært, at folk er villige til at bryde loven for at fange de små figurer.

App'en Pokémon GO er netop kommet til Danmark. Den giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange og træne de små monstre.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

App'en bruger telefonens gps og lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at pokémonerne går rundt i gadebilledet.

Men hvad gør man, hvis der står en sjælden pokémon i en anden persons have? Tilsyneladende frister det mange danskere, der sætter pokémon over privat ejendomsret.

- Vi har weekenden over haft flere anmeldelser, hvor pokémonjægere for eksempel går ind i andres haver. Folk tror, at de er ved at blive udsat for indbrud, siger Thomas Christensen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Søndag aften satte nogle pokémonjægere alarmen i gang på en skole i Hvidovre.

- Budskabet er, at man jo altså ikke kan gå ind hvor som helst, bare fordi der er en pokémon, siger vagtchefen.

Også i København har de lagt mærke til fænomenet.

- Vi fik blandt andet en besked fra den amerikanske ambassade. De kunne ikke forstå, at der var folk, som gik mistænkeligt rundt ude foran, siger vagtchef Michael Andersen ved Københavns Politi.

Hos Fyns Politi ringede en borger ind, fordi der luskede en pokémonjæger rundt på en anden persons grund.

Hos Nordsjællands Politi har man fået et par anmeldelser, fordi personer foretager uhensigtsmæssige standsninger i trafikken, hvis der dukker en sjælden pokémon op, mens de kører bil.

Tidligere på ugen bad Danmarks Tekniske Universitet folk om ikke at bryde ind på en byggeplads, fordi der lå et såkaldt pokégym - et sted, hvor man kan træne sin pokémon.

Spillet Pokémon GO har taget verden med storm.

Således steg aktierne i den japanske spilgigant Nintendo med 7,5 milliarder dollar i dagene efter udgivelsen. App'en er allerede downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.


/ritzau/