Ofrene fra Nice mindes i den Franske Kirke i København


Den Franske Kirke i København holder søndag formiddag en mindeandagt for ofrene for angrebet i Nice.

– Vi samles for at synge salmer, for at bede for ofrene og for at tale om den ulykkelige situation, som så mange forskellige mennesker befinder sig i, siger menighedsrådsformand Philip Maury.

Mindandagten begynder klokken 11:15 søndag i kirken, der ligger på Gothersgade i det indre København.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) deltager, og også statsministeriet er inviteret. Den franske ambassadør vil ligeledes være til stede.

Mindst 84 mistede livet, da en mand kørte en lastbil ind i en stor menneskemængde i middelhavsbyen. Angrebet skete, mens franskmænd og turister fejrede Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

– Mindeandagten kan forhåbentlig være med til at give en form for omfavnelse og trøstende ord over for den fuldstændig uforståelige sorg, som mange mennesker er blevet ramt af, siger menighedsrådsformanden.

Frankrig er blevet ramt af tre større angreb det seneste halvandet år. Først jihadisters angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar 2015.

Senere i november samme år slog ekstremister tilknyttet Islamisk Stat til mod flere adresser i Paris, deriblandt spillestedet Le Bataclan og nationalstadion. Og torsdag i denne uge angreb en mand i Nice.

Desuden har der været flere mindre angreb i landet.

/ritzau/