Veterans mor bad Forsvarsministeriet om hjælp til sin søn


Kirsten Kragh blev dræbt af sin søn med økse og knytnæveslag.


Kirsten Kraghs lig blev tirsdag fundet i en bil, der blev kørt af hendes søn Lars Kragh. Sønnen er nu sigtet for drabet på sin mor og far, hvis lig også lå i bilen.

Forud for hendes død havde Kirsten Kragh i flere år kæmpet for at få hjælp fra Forsvarsministeriet til sin søn, der ifølge Hærens Konstabel- og Korporalforening lider af posttraumatisk stress (PTSD).

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Således kontaktede Kirsten Kragh ad flere omgange Forsvarsministeriet. I et brev til ministeriet skrev hun i maj sidste år, at Lars Kragh havde pådraget sig psykiske mén som følge af udsendelser til Balkan, og at moderen derfor søgte hjælp.

Det viser en række dokumenter, som Jyllands-Posten har modtaget fra Forsvarsministeriet.

– I dit brev skriver du, at jeres hidtidige samarbejde med Veterancentret har været vanskeligt og uden løsninger, lyder det eksempelvis i et svar dateret den 28. maj 2015.

Men selv om Forsvarsministeriet ifølge svaret efterfølgende tog kontakt til Veterancentret, kom den rigtige løsning ifølge Claus Stenberg, talsmand for Veteranalliancen, aldrig.

– Vi mener, at man skal lægge tyngden i veteranindsatsen der, hvor behovet er størst, ligesom i denne her sag, hvor der skulle have været grebet ind for år tilbage, siger Claus Stenberg, der selv lider af PTSD, såkaldt posttraumatisk stress.

Igen for et par uger siden kontaktede Kirsten Kragh ifølge en anden veteran og ven af familien, Benjamin Olsen Yeh, Forsvarsministeriet.

– Hun forsøgte at få et møde med dem derinde. Det handlede om, at hun havde brug for hjælp til sin søn og om at få fokus på de områder, hvor der skulle hjælp til, siger Benjamin Olsen Yeh, der i dag arbejder frivilligt blandt veteraner og pårørende og lider af PTSD.

– Vi skal altid være parat til at evaluere på, om vi gør det godt nok. Af samme grund er regeringen i gang med et servicetjek af veteranindsatsen, siger forsvarsminister Peter Christensen (V).

/ritzau/