44-årig mand fængslet efter grundlovsforhør: Sigtet for drabet på Iben Salling Syrik

KOLDING: Iben Salling Syrik blev af sin bror fundet død i et udendørs spabad i familiens sommerhus i Give 9. december 2019. Siden har familie og venner ventet på retfærdighed for Iben, hvor en tidligere mistænkt i sagen nu er blevet varetægtsfængslet.

Onsdag blev en 44-årig mand ført ind til et grundlovsforhør i Retten i Kolding, sigtet for at have dræbt den 38-årige kvinde i tidsrummet mellem d. 8 december 2019 klokken 22.00 og frem til midnat, natten til d. 9.december 2019.

Den 44-årige mand er sigtet sigtet for at have givet Iben Salling Syrik et så kraftigt slag i solar plexus, at det udløste indre blødninger, efterfulgt af flere kraftige slag i baghovedet med en stump genstand og herefter på ukendt måde have sørget for at Iben Salling Syrik druknede i familiens udendørs spabad.

Det var Iben Salling Syrik's bror som fandt hende liggende død i spabadet d. 9. december 2019, og som slog alarm til 1-1-2.

Sydøstjyllands Politi har længe holdt kortene tæt til kroppen, idet det ikke tidligere er oplyst at Iben Salling Syrik var blevet slået ihjel, men alene at der blev efterforsket i sagen som en drabssag og at obduktionen ikke havde givet nogen præcis dødsårsag.

Iben Salling Syrik var, ifølge tidligere oplysninger i sagen, fraskilt og boede i sin families fritidshus i Vesterlund ved Give sammen med sin dengang femårige søn. Den 38-årige kvinde var et kendt ansigt i hestesportsverdenen, hvor hun - udover at være dygtig rytter - også gjorde sig i køb og salg af heste i Danmark og udlandet.