Forsvarets bistand til politiet ophører midlertidigt


(Pressefoto: Rigspolitiet)


Forsvaret skal midlertidigt bidrage til sundhedsmyndighedernes opskalerede vaccineindsats. Det betyder, at Forsvarets understøttelse af politiet i form af grænsekontrol og bevogtningsopgaver i en periode indstilles.

Sundhedsmyndighederne øger i den kommende tid vaccineindsatsen. For at løse opgaven får de bistand fra Forsvaret. Personaleafgivelsen til vaccineindsatsen betyder, at Forsvaret midlertidigt indstiller støtten til politiet. Ændringen træder i kraft tirsdag d. 14. december, klokken 7.00.

”Forsvarets bidrag til blandt andet grænsekontrol og bevogtning er meget værdsat, men nu har Forsvaret fået en anden samfundsmæssig vigtig opgave, og det har vi naturligvis stor forståelse for. Det betyder, at vi midlertidigt skal bruge flere politiuddannede til at løse opgaverne med grænsekontrol og bevogtning. I politiet er vi vant til, at opgaver og ressourcer kan ændre sig hurtigt – og derfor finder vi også en løsning her, men det har selvfølgelig konsekvenser i forhold til prioriteringen af andre opgaver”, siger chefpolitiinspektør hos Rigspolitiet, Peter Ekebjærg.

Forsvarets bidrag til politiet har de seneste år ligget på omkring 250 årsværk. De har hjulpet med varetagelsen af den midlertidige grænsekontrol langs den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, samt i Rødby og Gedser, og har også støttet med bevogtningsopgaver i København.

”De tre politikredse, der i dag får bistand af Forsvaret, skal i første omgang finde ressourcerne i egne rækker. I de kommende dage vil vi vurdere om de berørte kredse skal aflastes via anden personeltilgang. Det vil selvfølgelig betyde, at vi er nødt til at prioritere i forhold til opgaverne i en periode, men vi søger selvfølgelig en løsning, der har mindst mulig påvirkning på borgerne.”.

Forsvaret har bidraget til opgaveløsningen i politiet siden sommeren 2017. Hvornår Forsvaret igen kan bistå politiet i opgaveløsningen er ikke afklaret på nuværende tidspunkt.